Bron: http://www.xs4all.nl/~brillies/pr836.htm

Het is Woensdag,
15 december:
Online 18:19
Mast bouwers

Wat hoog zeg

Het zijn wel mastenbouwers, die gozers van KKA. Zet dit maar even in je tuin neer. 100 meter hoog. Voor een beam antenne is het gewoon niet bruikbaar. Immers als dan er iets mis mee is, dan is het een hele klim naar boven. En even een beam verwisselen doe je ook even niet. Op de foto zie je trouwens boven in, een aantal gestackte dipolen voor 3 meter. Voor HF zou wel de beam op die hoogte niet zo groot meer lijken dan op een lagere mast. Maar dat is echt geen optie. Of het moet een schuifbare mast zijn. Als je geen buren hebt zal het vast geen probleem zijn.

Zelf zou ik zeggen: heren van KKA, zet het op een boot, en ga er meer varen. Maar ja, het Twentekanaal is dan maar deels te bevaren. Toch wel een hoop werk voor een weekendje lol. Maar wel een voorbeeld voor de velddagstations. Zo kan het ook. Als de groep maar groot genoeg is. Maar dan, de kosten.

Het is meer dan alleen maar piraatje spelen en de tijdelijke bekendheid wezen in het land. Er stond ook een feest tent naast de mast. Goed voor 200 feestende mensen. En daarnaast was er genoeg drank en eten te verkrijgen. En hiermee kom je dan uit op een illegaal feest. Waar ook geen vergunning voor afgegeven is. En dan heb je een organisatie, die als geheel een straf zal oplopen. Maar het bewijs daar tegen zal niet eenvoudig te brengen zijn.

Het is natuurlijk meer dan alleen feesten, want dan kan je ook een zaal boeken en daar een feest gaan bouwen. Het gaat ook om de spanning. Rebels zijn. Even niet alles volgens de regels doen. En ik kan dat wel inkomen. Immers er zijn zoveel regels in het land, dat je wel eens alles aan de kant wil zetten.

Reacties hierop

De regels een beetje overtreden heeft wel wat.
Zolang andere mensen er maar geen last van hebben.

Wel gaaf zo'n Mast....

Beetje te hoog. Wat dacht je van onderhoud? Schilderwerk?

Wat dacht je van gegalvaniseerd...? dan heb je toch geen onderhoud.
Nou ja je moet wel een sterke antenne hebben..

Wat dacht je van een plastic antenne? die heeft ook geen onderhoud nodig. Wel goed koud maken hoor! anders geleid hij niet.