Vond nog een stukje van de commerciële zenders

 
Twentse piraten met megazender uit de lucht [Update]

Vier Twentse piratenteams hadden een zeer zware illegale zender opgezet die tot zondagavond zou moet uitzenden. De zender was ruim 10 kilowatt zwaar en de acht zendantennes staan op een mast van zo'n 100 meter hoog. De piraten hadden de mast opgezet in een maïsveld net over de Duitse grens in Gildehaus.


Vlak bij de zendmast bevond zich een feesttent van waaruit de uitzendingen werden verzorgd. Er werd alleen vanaf ouderwets vinyl gedraaid. Zaterdag middag even na 15.00 uur is de 10 kilowatt zware zender uit de lucht gehaald door de Duitse collega's van het Nederlandse Agentschap Telecom met medewerking van de Duitse politie.

De gelegenheidszender, 'Koning Keizer Admiraal', was al sinds donderagmiddag in de lucht. Het signaal was dermate sterk dat er zelfs vanuit luisterposten in Italië en Frankrijk ontvangstrapporten binnen kwamen. De zender, die op de 97.0 mhz in de FM-band stond afgesteld, drukte in Groningen de regionale omroep bijna geheel uit de ether.

De vier piratenteams die de zender als ludieke actie hebben opgezet zijn: St. Twentekanaal, Stadsjong Vrij Twente, Club Vrijheid Blijheid en piratenteam De Lutte. [Fok/TCTubantia/Radio.NL]

  • Kijk hier voor meer info
  • Luister HIER naar de laatste minuten