Bron: http://canalegran.de/content/view/30/2/

Piratensender ausgehoben
Geschrieben von Administrator   
Monday, 13 December 2004

Koning Keizer & Admiraal ausgehoben!!!
Der wohl stärkste Pirat aller Zeiten die Combinatie Koning Keizer & Admiraal (Station Twente Kanaal, Frij Twente, Club Frijheid Blijheid und Piraten Team de Lutte) sind von der Deutschen Reg TP von Norbert Neitzel und der Agentschap Telekom Theo Brower stillgelegt worden.
Es wurde direkt an der Grenze gesendet. Der Sender stand in Deutschland, der Mast und das Studio in den Niederlanden. Der Sendemast hatte eine Höhe von über 100 Meter!!! Die Sendeleistung betrug 12KW...
Über 100 Polizeibeamte aus Deutschland und den Niederlanden begleiteten die Aktion der Reg. TP / Agentschap Telekom. Es wurden Videoaufnahmen und Fotos angefertigt. Der Sender war aufgrund der guten Wetterlage und Sendeleistung selbst noch in Frankreich, Dänemark, und Italien zu hören.

HIER klicken, um den kompletten Bericht zu lesen.
 

Krachtige piratenzender in Duitsland opgerold
BAD BENTHEIM (ANP) - De Duitse en Nederlandse politie hebben zaterdagmiddag een grote illegale radiozender in het buitengebied van het Duitse Bad Bentheim uit de lucht gehaald. Dat liet de Duitse politie zondag weten.


Enkele piraten uit Nederland hadden een 100 meter hoge zendmast opgebouwd die grote delen van het Nederlandse radioverkeer stoorde. De zender had een zodanig sterke capaciteit dat regionale radiostations in Drenthe en Groningen op de FM-band uit de ether werden weggedrukt. Ook de Drentse politie werd in haar radioverkeer gestoord. De piraten wilden de zender, als ludieke actie, maar enkele dagen gebruiken. Onder de naam Koning, Keizer, Admiraal ging de zender donderdag voor het eerst in de lucht. Het was de bedoeling dat de piraat tot zondagavond zou blijven uitzenden.

Het Nederlandse Agentschap Telecom had vrijdag de Duitse autoriteiten al op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van een piratenzender in het Duitse grensgebied. Bij de zendinstallatie was een grote feesttent opgezet waarin ruim tweehonderd bezoekers de uitzending bijwoonden. Alle apparatuur is in beslag genomen.

 

Van onze verslaggever 12-12-2004 Glane-beekhoek
Half Europa luistert naar Twentse piraat


BEUNINGEN/GILDEHAUS - Vier Twentse piratenteams hebben in een maïsveld net over de grens in Gildehaus de grootste geheime zender aller tijden geïnstalleerd. Mede dankzij de honderd meter hoge zendmast is Koning Keizer Admiraal in bijna heel Europa te beluisteren.


'We krijgen telefoontjes van luisterposten in Italië en Frankrijk en ook van vrachtwagenchauffeurs die in Denemarken onderweg zijn', zegt de woordvoerder van de zendpiraten die anoniem wil blijven.

Het Agentschap Telecom heeft de Duitse autoriteiten inmiddels gevraagd om in te grijpen.

De amateurs van de Station Twentekanaal, Station Vrij Twente, de Club Vrijheid Blijheid en het Piratenteam De Lutte spraken onlangs af een keer 'iets geks' te doen. Het resulteerde in de uitzending van Koning Keizer Admiraal net over de grens bij Beuningen. Donderdagmiddag begon de uitzending, die tot morgenavond moet duren. Maar de kans dat de piraten voortijdig uit de lucht worden geplukt is groot. De piraten zenden uit op de FM, frequentie 97. De zender drukt andere weg uit de ether. Zo is in Groningen de regionale omroep nauwelijks nog te horen.

 

Half Europa luistert naar Twentse piraat
BEUNINGEN - Vier Twentse piratenteams hebben in een maïsveld net over de grens in Gildehaus de grootste geheime zender aller tijden geïnstalleerd. Mede dankzij de honderd meter hoge zendmast is Koning Keizer Admiraal in bijna heel Europa te beluisteren.

'We krijgen telefoontjes van luisterposten in Italië en Frankrijk en ook van vrachtwagenchauffeurs, die in Denemarken onderweg zijn. Dit is echt nog nooit vertoond.'

HIER FINDET IHR AUCH FOTOS!

Letztes Update ( Tuesday, 14 December 2004 )
weiter >