Bron: Pieterjanssen

10 december 2004
 
Illegale piratenzender bijna in heel NL hoorbaar

Zoals velen reeds hebben gemerkt wordt er op de frequentie 97.0 MHz (10 kW) een marathonuitzending gedraaid vanuit Twente door piratenzender Koning, Keizer en Admiraal, deze is momenteel door de zeer gunstige weersomstandigheden bijna in heel Nederland te ontvangen.

Ondanks de goede ontvangsten zijn er ook veel mensen die via de Twente Stream naar de uitzending wilden luisteren, wat resulteerde in een overbelaste server. Nadat de zender vele e-mails had ontvangen over het feit dat er niet meer ingelogd kon worden op de Twente Stream, hebben zij een tweede en later zelfs een derde Twente Stream geopend, zodat men toch iedereen van dienst kon zijn. Tevens zal er een sfeerreportage worden gemaakt van deze illegale marathonuitzending, die later deze week op http://www.etherpiraten.com/ te lezen zal zijn, inclusief de foto's.

Opmerkelijk aan deze zaak is dat een illegale zender met genoemd vermogen ongestoord zomaar zijn gang kan gaan. Er zijn overigens geen directe storingen bekend en ook bij Agentschap Telecom is men nog niet op de hoogte van deze stunt. De gebruikte antennes, een laag van acht dipolen op een mast van ca. 103 meter hoog ergens in een wei in Twente. De complete zendinstallatie zou afkomstig zijn uit Duitsland.
[Roy Prikken]

© Janssen Media: Pieter Janssen :: 08:11 :: Reageer
 
Martin :: 10 december 15:30
Bijna hoorbaar in heel NL, betekent dat je hem nergens hoort Moet zijn bijna in heel Nederland hoorbaar
 
Roy :: 11 december 14:52
Klopt helemaal Martin. Trouwens hij is vandaag gespot in het Zuide van het land. Zo werd hij gespot in o.a. Maastricht, Heerlen en Valkenburg. Men heeft wel enige last van de 100 kW van RTL vanuit Luxemburg (antenne op 330 meter hoogte) die met name in Maastricht regelmatig erg hard binnenkomt.

Ps. ook Noordzee FM was even te ontvangen in Maastricht via de 100,7 MHz.

Ben eens benieuwd hoelang dit nog goed gaat zo met die mannen daar in Twente.
 
Tom :: 11 december 15:15
Helaas het is gebeurd. Er stonden zeker 15 politiewagens te wachte. ik hoop dat ze snel weer terug komen
 
Roy :: 11 december 16:02
Ja ik heb het gehoord om 15:00u. ging de stekker eruit. Jammer maar natuurlijk wel begrijpelijk. Wel een top stunt.