"Betreft reactie op artikel "krachtige piratenzender in Duitsland opgerold:"


Geachte redactie der Telegraaf

Bij dezen wil ik graag de zienswijze van zeer veel mensen uiten ontremt dit artikel
Als eerste de volgende vraag: Wat is de bron van dit bericht, heeft u het persbericht van het Agentschap Telecom overgenomen of is dit nieuws afkomstig van een andere bron?

Er wordt in het artikel melding gedaan van verstoring van regionale radiostations dat is dus meervoud, het enige radiostation wat geenszins last heeft gehad is "touch radio".
Ik kan u vertellen dat dit slechts voor een klein deel te wijten was de zender van de piraat.
Het uitzenden van de piraat viel stomtoevallig samen met buitengewone atmosferische omstandigheden waardoor al het radioverkeer gestoord werd.
In heel het land waren problemen met de ontvangst van radiozenders als gevolg van deze omstandigheden, de zogenaamde propagaties

Propagaties zorgen ervoor dat radiozenders een groter bereik hebben dan normaal .
Het bereik van een radiozender in de FM omroep band is voor het grootste deel afhankelijk van de hoogte van de zendmast omdat radiogolven op deze frequenties zich al enigszins als licht gedragen, je hebt dus "uitzicht" op de mast nodig om het station te kunnen ontvangen, de zogenaamde "line of sight"
De zenders komen niet verder door de kromming van de aarde vandaar dat landelijke radiostations ook meerdere frequenties hebben.
Als er propagaties zijn ( weerkaatsing van radiogolven in de hogere luchtlagen ) wordt het bereik groter waardoor er storing ontstaat .

Zo kunnen zenders uit Duitsland of Engeland met gemak Nederlandse zenders storen wat het afgelopen weekend ook gebeurd is getuige het volgende bericht op de site van radio Continue, u kunt het originele bericht vinden op dit adres
http://www.radiocontinu.nl/inloggen/nieuws/content.news.php

quote

[ 09-12-2004 ]

Het weer leidt tot gunstige atmosferische omstandigheden waardoor zenders over zeer grote afstand te horen zijn. Hierdoor wordt ook veel radiostoring veroorzaakt.
Het kabel station Winschoten en ontvangst via de ether kunnen hiervan hevige last ondervinden

Hieraan kunnen wij niets doen gezien het een natuur verschijnsel is.
Radio Continu

unquote

DE storing van het politieverkeer is hiermee dus ook verklaard

Ook zou alle apparatuur in beslag zijn genomen door het Duitse agentschap Telecom .
Daar is helemaal niks van waar, er zijn slechts 2 delen uit de zender meegenomen .


Ik hoop dat u met deze correcte informatie een rectificatie op zijn plaats vindt