Bron: http://www.satplaza.com/wordpress/index.php?m=20041211

 

De op dit moment hardste radiopiraat van Nederland is in de lucht. Vanuit een niet nader te noemen gemeente in Twente wordt op de FM 97,0 MHz onder de naam Koning, Keizer, Admiraal Nederlandstalige muziek uitgezonden. De bedoeling is dat deze zender met de kerstdagen en rond de jaarwisseling continu in de lucht zal zijn. Het signaal welke nu in de lucht is kan gehoord worden in de Randstad. Hiermee bestrijkt de zender bijna geheel Nederland en grote delen van Duitsland. Inmiddels melden diverse luisteraars luisterrapporten uit het hele land. Zelfs in het hoogste gedeelte van Noord- Holland en in het Zeelandse Zierikzee is de zender nog op autoradio goed tot redelijk goed te ontvangen. In het recente verleden traden de overheidsinstanties hard op tegen zenders met dit soort vermogen en bereik. Verleden jaar werd zelfs tijdens een feest welke een radiozender hield in een tent de uitzendingen gestaakt.

De zender welke nu uitzendt in Twente heeft een vermogen van 10 Kilowatt. De antennemast waarvan men uitzendt heeft een hoogte van 103 meter. In deze antennemast zitten 8 aan elkaar gekoppelde en onder elkaar gemonteerde antenne’s. Verder zal men tijdens de uitzendingen alleen maar muziek van de oude grammafoonplaat en single vinyl draaien.

Voor de vergelijking met een lokale radiozender. Deze zender is maar liefst 200 maal harder dan een zender welke een lokale omroep gebruikt. Om dan toch maar in de tijd van het zwarte vinyl te blijven….. HOE LANG ZAL DIT DUREN ?

Voor de mensen welke wonen in gebieden waar deze zender niet te ontvangen is, en dat zullen er slechts zeer enkele zijn, heeft men ook een internetstream

Bij overname van berichten van de Satplaza Weblog op andere internetsites verzoeken wij bronvermelding met link te plaatsen

©2004 Satplaza

 

Op de satwatcher weblog een stuk met respect geschreven voor de grootste Nederlandse landpiraat van dit jaar KONING KEIZER ADMIRAAL…

Lees het het op de SATWATCHER WEBLOG

Dwangsom van 40.000 euro voor Twentse radiopiraat

Filed under: — admin @ 18:33 pm

De Duitse politie heeft twee laden uit de Rhode & Schwarze zender van de Twentse radiopiraat Koning Keizer Admiraal ( KKA ) in beslag genomen. De zendmast van ruim 1o1 meter hoog heeft men laten staan. Ook de uitzendantenne’s zijn in de mast blijven hangen.

Bij een gezamelijke actie van Duitse en Nederlandse autoriteiten werd vanmiddag rond 15.00 uur een einde gemaakt aan de uitzendingen van de Twentse radiopiraat. De heren Adamski ( Duitse opsporingsdienst ) en Brouwer (Nederlandse opsporingsdienst) maakte een einde aan de uitzendigen welke tot zondagavond hadden moeten duren. Tijdens de uitzendingen was in een feesttent in de directe omgeving een feest bezig georganiseerd door vier onafhankelijke Twentse radiopiraten welke als een ludieke actie de radiozender KKA hadden opgezet.

Bij de actie werd tevens aan de eigenaren van de zender door de Duitse overheid een dwangsom van 40.000 euro uitgereikt. Deze wordt verbeurd als de radiozender wederom start met uitzendingen vanaf Duits grondgebied uitzendt. Datzelfde staat overigens ook voor de vier onafhankelijke pitaten te wachten als men vanaf Nederlands grondgebied de uitzendingen opstart. Daarom is het volgens een medewerker van de zender KKA uitgesloten dat de zender weer in de lucht komt. Hobby is leuk maar een boete van 40.000 euro is geen hobby meer aldus de medewerker.

Bij overname van berichten van de Satplaza Weblog op andere internetsites verzoeken wij bronvermelding met link te plaatsen

©2004 Satplaza/KDM Online

Terug naar de hoofdpagina van Satplaza Weblog

Mega radiopiraat uit Twente uit de lucht gehaald

Filed under: — admin @ 16:33 pm

GISTEREN meldde wij al op onze weblog dat Nederland een mega radiopiraat rijker was en vroegen we ons al af hoe lang dit ging duren. Het antwoord werd vanmiddag gegeven door een gezamelijke actie van de Duitse en Nederlandse radiowethandhavingsdiensten. De zender haalde vandaag landelijk het nieuws doordat diverse luisterposten in half Europa de ontvangst van de zender. De Nederlandse ambtenaren van de afdeling etherbewaking wilde gisterenavond al optreden maar omdat de zendmast en zender zich bevondt in een maisveld op het grensgebied van Nederland en Duitsland en men de zender net op Duits grondgebied had geplaatst kon met niet optreden tegen de zender. Wel werd direct een verzoek tot het stoppen van de ook in Duitsland illegale uitzendingen van de zender Koning Keizer Admiraal gedaan.

Vanmiddag rond 15.00 uur heeft dan ook op grond van dit verzoek een gezamelijke actie van de Duitse en Nederlandse autoriteiten plaatsgevonden, Via de radiozender was te horen dat dj’s van de zender de inbeslagname en het stoppen van de uitzendingen aankondigde. Men was namelijk vanaf een feesttent in hetzelfde maisveld, maar dan op Nederlands grondgebied, bezig met live uitzendingen. Bij de actie welke op dit moment nog steeds gaande is zijn in ieder geval meer dan 50 agenten uit beide landen ingezet. Het wemelt volgens ooggetuige verslag van de groene Polizie en de Nederlandse politiebussen. Verder zijn er vele in de regio bekende controle abmtenaren van de Nederlandse dienst ether bewaking bij de actie betrokken.

Koning Keizer Admiraal zond uit met een zender met een vermogen van 10 Kilowatt. De antennemast was 104 meter hoog en daarin hingen 8 gestackte dipolen. De onderdelen waarmee de zender gemaakt was waren afkomstig uit oude proffesionele zendinstallaties van legale radiozenders uit geheel Europa. De zender was zo hard dat in Gronigen de regionale omroep niet meer of nauwelijks niet meer te horen was.

Het is nog onduidelijk of de zendmast wordt afgebroken gedurenden deze aktie. Tevens is onduidelijk of er al arrestaties verricht zijn of nog gaan worden. Tevens is er onduidelijkheid over de vele apparatuur welke in de Nederlandse feesttent is neergezet ten behoeve van de uitzendingen van Koning Keizer Admiraal. Het is goed denkbaar dat de Nederlandse overheden deze apparatuur niet in beslag kan nemen omdat de radiozender zich niet op Nederlands grondgebied bevond.

Bij overname van berichten van de Satplaza Weblog op andere internetsites verzoeken wij bronvermelding met link te plaatsen

©2004 Satplaza

Terug naar de hoofdpagina van Satplaza Weblog