Klompenboer zou hier aanwezig zijn dit weekend later meer..  

Onderwerp:Hoe de vork in de steel zit!

Door: PTND

Datum: 23 apr 16:43

Foto: Bekijk foto Maar hoe het nu allemaal echt is gegaan!!

De hele week met het opbouwen reed er elke dag wel politie langs. Hun hadden dus waarschijnlijk al wel wat in de gaten. Hier komt bij op dat de camping die iets verder op ligt onmeunig heeft zitten klagen bij de gemeente dat hij daardoor overlast zou gaan krijgen. Ook hebben bepaalde mensen over ons gesproken in horeca gelegenheden liggend in Denekamp. Dit hebben de eigenaren opgevangen en hun hebben bezwaar gemaakt bij de gemeente. Hun wouden dat de gemeente hun schade ging betalen. Zij waren bang dat er dit weekend weinig mensen in hun cafe/restaurant zouden komen. De gemeente heeft dit doorgemaild naar onder andere het AT.

Woensdagavond wouden wij het spul gaan testen. Wij hebben even getest, spul weer uit. Zender weg. En wie komt daar over het zandpad rijden?? De Heer Brouwer. Ze lagen dus al op de loer.

Donderdagmiddag reed ik naar de tent toe en zag een rode Volkswagen Sharan uit het zandpad komen. Ik ben er achterna gereden tot bijna het einde van de straat. Daar reed hij een oprit in. Ik ben door gereden naar het einde van de straat en ben daar omgekeerd en blijven wachten. Daarop stapte De Heer van de Star uit en maakte foto’s van mij en de auto. Vervolgens reed hij verder en ik reed ook weer verder. Hij stopte weer in de berm. Ik stopte mijn auto naast de zijne en deed het raam los. Hij vroeg:”Problemen mien Jonge??” Ik:”Nee hoor, wou alleen even zien of jij het echt bent.” Hierop zij hij:”Lach nog even, is leuk voor later in het plakboek.” Hij maakt dus nog een foto. Hierna ben ik door gereden.

Vrijdagmiddag komt de grondeigenaar naar ons toe met de mededeling dat TV Oost hem heeft gebeld. Hun vroegen of ze even mochten komen filmen. Hun waren namelijk bezig met een reportage over piraten. Hun wisten dat wij gingen draaien door middel van de brief die de gemeente overal heeft heen ge-emaild. Wij stemden hierop wel toe. Het zou toch pas over enkele weken worden uitgezonden. Hij zou ’s avonds komen tegen een uur of 8.
Maar ineens stond daar om 15.00 uur een radio verslaggever van radio-oost. Hun hadden net een brief in handen gekregen die de BEM (Bureau Eerlijke Mededingen) had verstuurd naar verschillende personen en de gemeente. Hierin stond dat wij een tap aanwezig hadden in de tent. Wat dus niet waar was. Dat wij bier verkochten. Wat ook niet waar was. En nog veel meer van die onzin. De BEM was overigens ingelicht door de horeca gelegenheden uit Denekamp en de gemeente.
Radio Oost vroeg of wij hierop een reactie wouden geven. Hebben wij dus gedaan. Hij zij dat het interview tussen 17.00 en 17.30 uur op de radio zou komen. Wij dus luisteren in de tent maar wat horen wij in het nieuws van 16.30 uur?? Wij zouden een dwangsom hebben ontvangen van het AT van 10.000 Euro die kon oplopen tot 40.000 Euro Als voor 20.00 uur diezelfde avond niet de mast was weggehaald. Ook zouden wij een dwangsom hebben ontvangen van de gemeente van 10.000 Euro die kon oplopen tot 45.000 Euro als de tenten niet voor 20.00 uur diezelfde avond waren weg gehaald. Lekker bericht dus. Wij maar even wachten dus. Om 17.30 kwam de politie aanrijden bij de grondeigenaar. Zij brachten toen pas de genoemde dwangsommen. Bult gezeur gehad en hebben maar besloten om de zendmast plat te leggen en weg te halen. Ook de slaaptent en nog meerdere dingen hebben we weg gehaald. Alleen de feesttent stond er nog. Wij hebben overlegd met de politie dat alleen de feesttent mocht blijven staan en dat wij zelf daar nog mochten zitten die avond en daar zouden slapen.

Het duurde niet lang en de Twentse Courant Tubantia stond op de stoep om een interview af te nemen. Wel gedaan want er ging toch niks meer door. Een paar uur later kwam vervolgens TV Oost er nog aan om opnames te maken die vanavond net iets na 18.00 uur te zien zijn op TV Oost dus.

Om 20.30 uur diezelfde avond was alles weg behalve de feestent. Een paar minuten later rijd er een dronken idioot met een auto en caravan tegen een geparkeerde auto bij ons voor op. Politie er dus weer bij. Man mee genomen naar het bureau. Honden zijn uit de auto gehaald door de dierenambulance. Even later volgde ook de dierenbescherming, zij vroegen of het wel correct was gegaan met de honden. En een half uur later kwam de afsleepdienst om alles af te slepen.

Daarna hebben we met onze eigen ploeg en een stel genodigden nog een gezellig “klein” feestje gevierd in de tent.
Vandaag de rest opgeruimd en nu is alles weg.

Helaas!!!!

Zo is het dus allemaal gegaan en niet anders

 

 

 

 


Nederlandse Etherpiraterij Nieuws

 
 
 
Dinkelland verbiedt piratenfeest

De gemeente Dinkelland heeft een illegaal piratenfestival in Denekamp op het laatste moment verboden.

Op een particulier terrein aan de Kanaalweg zou vanavond en morgenavond een groot feest worden gehouden voor muziekpiraten. Daarvoor is een feesttent en een zendmast neergezet.De politie heeft de eigenaar van het terrein gesommeerd de tent en de zendmast voor 20.00 uur weg te halen. De gemeente heeft de eigenaar een dwangsom van 10000 euro opgelegt.Er zou sprake zijn van een gevaarlijke situatie.

Bron:RTV Oost vrijdag 22 april 2005

Hier is een bericht te beluisteren dat net over 17.00 uur op de radio was.

Update: Momenteel is de Burgemeester en de politie in de buurt van het feest terrein bij het Piraten Team Noord Deurningen.We houden u op de hoogte maar volgens een lid van het PTND gaan ze het spul nu wel opruimen.

Update: We kregen net het bericht dat de politie er geweest was met de mededeling dat de mast voor 20.00 uur weg moet wezen maar dat de feesttent mag blijven staan zodat er vanavond toch gefeest kan worden.

Tevens is er verteld aan de leden dat dit een voorbeeld is zoals ze het binnenkort gaan aanpakken in Twente dus mensen pas op als u binnenkort gaat draaien met een feesttent erbij.

Dus mocht u niets te doen hebben en u houdt van piraten muziek ga dan even langs in de feesttent aan de Kanaalweg in de gemeente Dinkelland.

Update:.De organisatoren van een illegaal piratenfestival op een terrein in Noord-Deurningen hebben het feest afgeblazen

Het feest zou vrijdagavond gehouden worden, maar burgemeester Willeme van de gemeente Dinkelland verbood het feest.

Volgens burgemeester Willeme zijn de 2 tenten en een zendmast er zonder vergunning neergezet.Daarnaast is de aanwezige biertap in strijd met de Drank- en Horecawet.De organisatoren wilden geen geldboete riskeren.De tenten en een zendmast zijn afgebroken.

Bron: RTVOost 22-04-2005

Meer info volgt nog

 

 

 

 

Update 23-04-2005 10:43

Foto's en verslag worden volgens toezegging zo snel mogelijk geplaatst.

 

Update 23-04-2005 10:21

Inmiddels is er besloten om alles af te blazen.

De mast tent en apparatuur is inmiddels van de locatie verdwenen.

Er is door het team nog besproken om elders te gaan draaien onder een andere naam.

Het risico om deze extreme boete te voorkomen is dus besloten om van alles af te zien.

 

 

 

Omstreeks 17:26 22-04-2005 heb ik contact gehad met 1 van de leden van PTND.

Vanavond komt RTVoost met een tv ploeg een interview nemen van het gebeuren

Inmiddels is er al een verslag geweest van Radio_oost.

Deze Zender zou dit weekend in de lucht zijn op de 97.00 Mhz vanuit Noord Deurningen.

Vreemd dat er meerdere oorzaken zijn dat dit weekend niet kan worden gedraaid.

Horeca speelt in elk geval mee in de omgeving.

Er zou drank worden verkocht dit weekend en de mast was illegaal geplaatst.

Dat de mast illegaal is dat weten ze.

Maar er wordt absoluut geen drank verkocht.

Alles gebeurt met een vrije gift, en dit is heel wat anders dat drank verkopen zoals de horeca dat beschrijft.

Een 3e ontreddering poging van AT noem ik het liever in korte tijd.

De masten was hun al eerder een doorn in het oog.

Dit zou moeten gelden voor de buren van de zender en niet van AT.

Dat is niet het geval.

Invallen doen terwijl de piraat niet aan het draaien is en zou storen op bewuste avond terwijl ze de band niet eens op zijn geweest.

Dit is te controleren door mening rapport stations.

Ook is bij een Ex-Piraat binnen gevallen om hem monddood te maken.

Hier is niets gevonden.

En dat alles voor het lokale piratenlied monddood te krijgen.

Dit lukt niet volgens woordvoeder van PTND maar zijn wel genoodzaakt de locatie eventueel op te ruimen.

Aangeslagen zijn we niet de,AT heeft de situatie al dagen van te voren in de gaten gehouden.

Twente krijgen ze niet klein met de Piraten daarvoor zit het te diep ingeworteld..

Etnisch zuiveren dat proberen ze wel.

Een groep Piraten de kop in drukken waar het publiek zelf om vraagt.

Want zeg nou eens eerlijk zonder luisteraars zijn er geen piraten simpel.

AT hou je dan bezig om de groep luisteraars te verbieden om te luisteren dat deden de Duitsers ook in de oorlog bij mensen.

Dan stoppen de piraten wel vanzelf.

Twente is geen piratengebied met uitstek maar een folklore bij uitstek.

Of het station PTND nog te beluisteren hangt van verschillende factoren af.