20-09-2006

Een thuiswedstrijd, in de omgeving aan de band De 3 Tjabbo's op de 95.90Mhz in stereo en RDS.

Geen tent bij deze mega-marathonzender maar alles in een leegstaande schuur achter de woonboerderij.

Het station wat de naam al zegt, bestaat uit een 3-tal piraten die de nacht dinsdag op woensdag zijn begonnen met de mega-marathon. De bedoeling was om door te draaien tot zondagnacht. Maar helaas zover komt het niet. Zaterdag omstreeks 11:52 uur is de zender door een dwangsom het zwijgen opgelegd.

Eerder zijn de heren van de wet al op bezoek geweest vanwege het geluid met de vermelding Ďzachter het geluidí.

Jammer dat zeker, maar die dingen gebeuren.

De mast was ruim 35 meter hoog met erin 4 Rossen en voor het vermogen en hoogte zijn ze tevreden over het resultaat. Al ging niet alles in het begin goed.

De Ross was niet goed bevestigd waardoor er veel vermogen terug kwam. 500Watt op de klok en 1000 terug. De zender is bekende, 4x CX250b, die achter stond opgesteld.

In de studio werd hier voornamelijk van vinyl gedraaid maar cdís waren ook aanwezig. De stereo en RDS kwamen vanuit een PC met het programma Airmate.

Een enorm arsenaal soundprocessing. Veel apparatuur staat erachter voor het geluid, maar toch misten ze wat in de klanken, zo meldden ze.

Maar op zich klinkt het niet vervelend en volgende keer beter was het antwoord. Je moet aan veel dingen denken en niet alles gaat goed, dat is het piraten leven.

Zo werd gebruikt een compleet Behringer-setje de Ultra Curve DSP8000-Utrafex EX3200-Tube Composer T1954 (UIT)-Composer Pro XL MDX2600 en de Virtualizer Pro DSP2024P.

De studio stond in de schuur opgesteld op pallets met een mengpaneel ook van Behringer, de UB2222FX Pro, en voor de draaitafels is gekozen de MC Crypt DJ 2650D, de dual cd players zijn van Boost type CD-240.

SMS wordt nog lekker ouderwets ingevuld door een pen en stukje papier. Ze hadden beter dit via de pc kunnen doen. Druk was het gewoon.

Het geheel zag er goed en verzorgd uit, en ik wil dit team bedanken voor de uitnodiging. Het was prima voor elkaar.

 

Filmpje de 3 Tjabbo's

 

 

 

 

 

Zender opstelling

Stuurzender

Eindtrap

Voeding voor de CX

 

 

De studio

Dual CD-spelers

 

 

Soundprocessing

 

Sound voor de ruimte