24-12-2006                                     Ingestuurd door Arreslee FM

 

Dit keer een impressie uit het midden van het land. Radio Paradijs, Radio Kentucky, de Iceman en Extreem FM, zo heten deze heren. Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken om met de kerst een aantal uren te gaan vullen met Hollandse plaatjes onder de naam, Arreslee FM editie 2006.

 

Even wat voorgeschiedenis van de heren. Otto (Radio Paradijs) is geen onbekende in de piraterij, zo werd hij in 10 jaar tijd al 5 keer eerder uit de lucht gegrepen. Hij heeft een mateloze interesse in zenders en antennes.

 

Ruud (Radio Kentucky) zit in het dagelijkse leven op de Veluwe, waar hij wat stoeit met MG- en KG-zendapparatuur.

 

Peter (de Iceman) afkomstig uit het Twentse land is processing- en vinyl-freak. Martijn (Extreem FM)  runt een webradiostation met house- en hardcore platen, en houdt zich bezig met softwarematige processing.

 

De antenne, een 3 elements, stond op het dak van de flat van de 4e etage. Daar is gezien het vermogen (130 Watt) bewust voor gekozen omdat er voor de kerst geen andere zender meer geregeld kon worden. De stereo van Pira en RDS van Katruud werden ingesteld en het spul kon aan de band, zogezegd.

 

Vanaf zondag 18:30 tot maandag 18:00uur hebben ze gedraaid op de 99.6 MHz. De studio bevond zich in de huiskamer van een flatwoning en was goed gevuld met de nodige apparatuur.

 

De bekende DX1000 mixer van Behringer, met 2 nieuw aangeschafte draaitafels, 2 cd spelers van Philips en een Sony minidisk. De audioprocessing was ook dik voor mekaar. Het ging om een Behringer Ultravoice, Composer, Aphex Aural Exciter, een Ultramizer en een leveler.

 

De telefonische reacties kwamen uit verschillende hoeken van de regio, en het zendbereik was ondanks het beperkte vermogen toch goed te noemen

 

Volgende keer toch maar een zwaardere zender werd er al geroepen. Kortom een geslaagde marathon met Nederlandse muziek in het Westen van het land.

 

 

De zender, een BLW77 goed voor ruim 130 Watt vermogen.

Het stuurgedeelte bestaat uit een PIRA zender met een BLW29 erachter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dj Martijn

Dj Ruud

Dj Peter de Iceman

Dj Otto

Peter de Iceman bezig met RDS en stereo instellen