09-09-2006

Op weg naar een marathonzender BCA de Veluwe en vanaf Zwolle de A50 op, niet ver werd me al gewezen naar een gigantische mast die recht voor me in het zicht stond.

BCA Berend Coby en Arjan vormen de naam van dit station vanuit de Veluwe, een station met een verhaal.

Alleen de naam heeft al een betekenis vooral de B van Berend, dit is namelijk de vader van A die 25 jaar geleden is overleden op 44 jarige leeftijd

Nu 25 jaar later is het tijd voor een ODE voor de voormalige AM etherpiraat de Edelkampioen.

Als 11 jarige jochie is hij betrokken geraakt als etherpiraat bij zijn vader en na zijn overlijden niet weer de micro aangeraakt.

Uiteraard zijn hart voor Nederlandstalige platen bleven maar hij moest wat terug doen vroeg of laat. Deze tijd is nu dus gekomen.

Met ontzettend veel steun vertelde hij was dit nooit mogelijk gemaakt een goed gevoel met alle hulp zowel antennes mast zender en noem maar op.

Gigantisch lekker gevoel gevoel die deze etherpiraat ook graag willen helpen voor deze uitzending.

Een R&S kast werd rechtstreeks ingekocht vanuit Duitsland en voor deze uitzending geschikt gemaakt en op de 95.90Mhz gezet.

 

Problemen:

De bedoeling was om met 8 rossen te gaan zitten maar helaas werkte het geheel niet, op de grond was alles 100% maar bij ophijsen liep het mis.

het signaal wilde niet weg en de mast moest weer plat. Na wat sleutelen en meten werd gekozen voor de weg met de minste weerstand, andere antennes erin maar dan 4.

Dit bleek te helpen maar het vermogen kon niet verder dan 5KW.

 

Geslaagd:

Tot nu toe is de missie geslaagd al zijn ze nog geen 24 uur aan de band vertelde hij, vol trots wees hij naar de piraten die alles hebben mogelijk hebben gemaakt.

De schitterende mast met erin de 4 rossen op een hoogte van 80 meter was een goed voorbeeld.

Ook de studio was perfect voor elkaar en bij dit station is de keus uit Vinyl cd en Computer. de pick-ups zijn van Technics type Sl-1210MK2 en de dual cdspeler van DAP Audio. Het mengpaneel is van Behringer UB2442 FX/Pro.

De spraak is van een apart kaliber een heel rek vol audio apparatuur was enkel voor de spraak opgesteld, Behringer Composer MDX2200 een Ultragain Pro MIC200 en een Ultravoice VX2000 diende enkel voor de spraak.

Ook de Soundprocessing voor het geluid is perfect voor elkaar, ook op de Veluwe lijkt de Omnia 3FMt te zijn ingeburgerd, maar niet alleen een AEV stereo 3D Enhancer werd gebruikt voor verbreding terwijl  de Behringer T1954 Tube Ultrafex en de Composer MDX2600 en de Alesis de Omnia mocht ondersteunen.

Techniek was voldoen de aanwezig en zo dus ook de verzoekjes die per PC binnenkomen.

 

Het team bestaan uit 15 man heeft deze uitzending mogelijk gemaakt, en waarschijnlijk wel voor herhaling vatbaar ooit.

Wil het team bedanken wat voornamelijk bestaat uit ex/piraten bedanken voor de uitnodiging en uitleg.

 

 

 

 

 

 

Kijkje op de bovenkant van de buis

 

 

 

 

 

 

 

Soundprocessing spraak

Soundprocessing