23-09-2006

Een uitnodiging via de mail. Op zich niet zo bijzonder maar de reden is dat dit station één van de laatste keren aan de band verschijnt.

Helaas heb ik de man, die me een uitnodiging heeft gestuurd, niet ontmoet. Het vogeltje is gevlogen en was naar de voetbal. De rest van de teamleden wisten van niets maar ik was van harte welkom bij dit station.

Station B.P.T. is de naam van deze piraat en die draait vanuit een woonwijk, en dit zie je steeds minder. Vele piraten zijn uitgeweken naar buitengebieden om hun uitzending voort te kunnen zetten.

Aangekomen staat daar een 30 meter hoge zendmast met erin 4 rossen. Het leuke van het verhaal is dat deze mast een voormalige politiemast is geweest.

We helpen elkaar voort en de mast heeft nu een prima functie gekregen, wederom als zendmast. Maar helaas hij moet plat.

Draaiend op de 97.60Mhz in stereo en RDS zenden ze hun programma met een dubbele Mosfet uit die op 700Watt staat. Een prima zender waar ze zeer tevreden over zijn.

De studio is klein maar gezellig ingericht en voorzien van de nodige apparatuur voor een uitzending. Enkel soundprocessing is niet aanwezig. Bij dit station draaien ze kaal achter het mengpaneel vandaan, en ik moet zeggen onaardig klinkt het niet. Een DX-1000 van Behringer zorgt voor de kwaliteit en een led-balk wordt voor de insturing gebruikt.

Uiteraard is bij dit station een platenspeler aanwezig en daar wordt ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Maar ook cd’s worden gebruikt voor de uitzending.

Een geschiedenis hebben ze zeker; zo draaien ze elk jaar een marathon maar dan op een andere locatie met een andere zender en antennes.

Vanaf 1998 draaien ze elk jaar een marathon waarvan de laatste 3 jaar onder de nam PCB. Dit zie je in de studio terug door de vele bekers van elk gehaald jaar.

Het team bestaat uit een formatie van 6 man, die op onregelmatige dagen uitzendt. Een team dat meer inhoudt heeft dan wat in deze impressie naar voren wordt gebracht. Dat is me wel duidelijk, zeker met wat gesprekken van de oude garde die aanwezig is.

 

Ik wil dit team bedanken voor de uitnodiging, maar of het team stopt, daar heb ik mijn twijfels over bij dit doorgewinterde piratenstation.

 

Video BPT

 

 

 

 

 

De zender en eindtrap

 

Stereo/RDS

 

 

 

 

 

 

Waakhond

 

 

 

 

 

 

 

SMS dienst

 

Leuk al die oude knipsels

Ziet er toch wel lief uit deze oude foto van denk ik 20 jaar terug.

De vele bekers voor elke marathon uitzending

 

Het opgeslagen antenne materiaal voor de jaarlijkse marathon