10-08-2006 Door Hartenboer

 

Hartenboer on the road

’s Middags zoals gewoonlijk draaiend aan de knop van de tuner klonk er op 98,10 in stereo uit de omgeving Steenwijk een signaal van het Bizonteam. De stoute schoenen maar aangetrokken en het nummer gebeld dat dit team doorgaf voor sms en verzoekjes. Het bleek dat ik van harte welkom was om een kijkje te komen nemen.

 

Het Bizonteam draait een marathon met 6 man en is afgelopen dinsdag begonnen en mocht er geen tegenslag zijn, dan wil het team tot vrijdag doordraaien, Met enige tegenslag zijn de jongens aan dit karwei begonnen, o.a. problemen met de stroomvoorziening wat erin resulteerde dat er op het laatste moment toch nog een aggregaat moest worden bemachtigd.

 

Goede Doel

Bij mijn aankomst viel mijn oog al direct op de prachtige tent die werkelijk tussen de weilanden een zeer mooi tafereel opleverde voor mijn camera. In een gesprek met André, één van de teamleden, werd mij verteld dat de opbrengst van deze marathon naar verzorgingstehuis Zonnekamp gaat om een auto te bekostigen. Die wordt gebruikt om bejaarde mensen mee te vervoeren naar ziekenhuizen e.d.

 

Ik moet zeggen dat ik dit idee ten zeerste toejuich en dit initiatief een zeer warm hart toedraag om voor mijzelf bekende redenen, daar mijn eigen vader daar jaren lang is verpleegd. De dubbele Mosfet met een vermogen van 600 Watt stond netjes opgesteld in de draaicaravan waar zich tevens de studio bevond.

 

Audio processing was alom aanwezig. Alles van het bekende merk Behringer, en er werd gedraaid vanaf pc en minidisc. Het Bizonteam werd perfect gesponsord voor het goede doel en dat was te horen aan de jingles die een opsomming gaven van het aantal sponsoren.

 

Optredens

Ik viel wel met mijn neus in de boter deze avond. Er vielen mij optredens van Silvia uit Valthermond, Edwin, Jan de Rijke en Henk Mensink ten deel. Vooral Sylvia voorspel ik een zeer grote toekomst. Deze artieste met haar prachtige stem heeft er werkelijk alles voor over om een grote te worden. Uit een gesprek, dat ik met haar had, vertelde ze me dat ze 20 optredens in een tijdsbestek van anderhalve week had gehad.

 

Ook de lokale media heeft inmiddels haar belangstelling getoond voor dit nobele doel waar dit team voor draait. O.a. de SLOS, de lokale omroep, en de Steenwijker Courant hebben bij dit team hun opwachting gemaakt.

 

Voor mij was het ook een weerzien met oude bekenden omdat Steenwijk de omgeving is waar ik geboren en getogen ben. 

 

Ik wil dit team bedanken voor de enorm hartelijke ontvangst en hoop voor hen dat er een boel geld wordt opgehaald voor het goede doel en dat ze de marathon tot een succesvol einde mogen brengen.