18-11-2006

Vandaag zijn we weer in Twente en wel bij het Black Light Team, dat bestaat uit een formatie van 5 man.  Het is een station dat af en toe platen draait op de FM- band en dit weekend was dat alles weer gepland.

 

Enkel was het gigantisch druk op de band en daarom hebben ze gekozen voor de redelijke vrije frequentie 97.00Mhz en dit alles in stereo en RDS.

 

Kuren

Maar niet alles ging goed. De eerste stuurzender werkte in het begin naar behoren maar begon toch na enige uren kuren te vertonen. Het resultaat was veel storing en brom en ze hebben maar een geleende stuurzender ervoor vervangen.

 

Franse eindtrap

De eindtrap was perfect en het was ook de eerste keer dat ze deze gebruikten. Het was zo te zien een fabriekseindtrap, een Bouyer type AS1356, van Frans makelij met als transistor een BLV25 die 400 Watt leverde. De mast is 26 meter hoog en voorzien van 4 Rossen.

 

Apparatuur

Ze gebruikten 2 platenspelers van TEC 3020, een DX-1000 van Behringer en een C1 microfoon. Dat is eigenlijk alles waar ze mee draaiden. Simpel maar al-met-al niet verkeerd.

 

De studio is verder klein maar gezellig. Een tuinschuurtje is omgebouwd tot studio. Zelf in dit kleine schuurtje is alarm aanwezig en dit bleek wel toen ik zat te prutsen met het alarm.

 

Lawaai

Hierdoor werd het geactiveerd. Gelijk kwam de baas van in de studio. Want hij werd verderop, waar het alarm afging, helemaal gestoord van het lawaai. Het werkt dus wel.

 

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en voor de aangeboden sapjes en niet te vergeten de eieren.

 

Filmpje Black Light Team