03-06-2006                                        Tekst Richard & foto’s Wilco

Combinatie Centraal

 

Na het zendgeweld van Sado vergeten we dit weekend de kleinere marathonzenders niet. In Noordoost Twente is de marathon van Combinatie Centraal aan de gang. Een combinatieteam dat al een tijdje op de agenda van Klompenboer staat, maar steeds kwam er wat tussen.

 

Dit piratenteam van 6 personen is vrijdagmorgen begonnen en ging door tot zondagavond. De klankjes waren te beluisteren via 94.5 MHz in stereo en RDS.

Dit team draait altijd op een vaste dag in de maand en zo nu en dan organiseren ze een marathon. Dit was de tweede marathon van dit gemengde team. De leeftijd van de medewerkers varieert. Sommige zijn al getrouwd en dan kun je niet al te vaak een marathonweekend organiseren. ‘Wat doet papa toch het hele weekend in die tent, kreeg één van de teamleden al van de kleine te horen.

 

In eerste instantie ging dit team vrijdag van start met de eigen zender, een enkele BLW96, die slechts een vermogen levert van ongeveer 200Watt.

Omdat het vrijdagavond erg druk in Twente aan de band was, konden ze een iets sterkere zender, ook een enkele Mosfet, lenen van een collega-amateur. Deze leverde wel maximaal zo’n 350 W, dus iets meer druk erop.

 

Het zendsignaal werd uitgestraald via een 20 meter hoge mast met wel een heel bijzondere antenneconstructie. Vier keer 3-elements richtantennes, die onder een hoek van 90 graden, twee kanten op stonden gericht.

 

Op die manier werd het signaal richting Duitsland zo goed als afgeschermd en ging het maximale vermogen richting twee grote plaatsen in de buurt.

De marathon verliep allemaal prima met ’s avonds natuurlijk de nodige aanloop. Iedereen kon terecht in de mooie grote ronde feesttent, waar achterin de bar en de studio waren gevestigd.

 

Combinatie Centraal draaide voor zo’n 80 procent van vinyl, de rest van CD of MD.

Als mengpaneel stond hier een mixer van Skytec. Naast de twee draaitafels en dubbele CD-speler, stonden hier maar liefst twee MD-spelers.

De soundprocessing was bescheiden. Een compressor/limiter van Alesis (type 3630) stond hier het signaal op een rustige manier een paar dB te comprimeren.

 

De ledbalk van Omnitronic werd gebruikt om de insturing in de gaten te houden.

Kortom, een prima marathon en tevreden medewerkers.

 

Combinatie Centraal, bedankt voor de uitnodiging.

 

Combinatie Centraal

 

Uniek en apart.

 

 

 

 

Zender en eindtrap in één goed voor 350Watt

 

 

De zender die ze voor 1 dag gebruikte een BLW96

Kijkje in de stuurzender

De BLW96 print

 

 

 

 

 

Soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik geef dit dier niet de stempel waakhond, te lief