03-03-2006

Een station dat zowat een thuishaven voor me is. Inmiddels ben ik op deze thuislocatie al 5 keer geweest en maar toch vaak op verschillende plekken.

Elke keer groeit er wel wat bij deze jongens. Dit keer de mast, antennes, soundprocessing en tent. De mast van 65 meter wordt door middel van een lier en een tractor overeind gezet en dit ging prima. Al boog de mast met de antennes enorm door.

Moet kunnen, doorhijsen maar, was het motto. Al was het even zweten of het inderdaad wel goed zou gaan.

Perfect staat de mast met daarin de 8 Rossen die ze nu voor het eerst gebruiken en zelf hebben gebouwd. Ook de koppelbalken zijn nieuw en er hangen er 3 in voor de 8 antennes.

En zo aan de reacties en verzoekjes te horen, draait alles perfect. En dat alles met 1200Watt.

De 1200Watt komt uit een 4x CX250b die heel rustig loopt met dit vermogen.

Hij kan meer vertellen ze, maar we hebben zo genoeg vermogen en langer plezier. Tenminste als ze ons weer laten uitdraaien. Van de risico’s zijn ze zich bewust: Ja, we weten dat het een keer moet zijn gebeurd. Ach, met 10 man kunnen we de kosten wel dragen dan. We hebben een goed team en doen veel mensen een plezier. Kortom we zien wel hoe het loopt.

De locatie is schitterend. Enkel ze zitten ver van de stroom af waardoor de spanning niet altijd even stabiel is. Zeker als de melkmachine aan gaat. Ook hoor je telkens het tikken van de weideklok. Waarom er een weideklok aan staat is me onbekend. Er staat geen koe in de weide.

Grote problemen tijdens de opbouw van deze marathon hebben ze niet echt gekend, op wat kleine dingen na zoals bevroren waterleidingen van de wc's.
Ook de tent is nieuw aangeschaft en nu in eigen beheer. Deze heeft de afmeting van 6x16 meter.

De opstelling van de studio is als vanouds met veel luie stoelen voor degene die aan het draaien zijn.

Wel is de sound processing veranderd. Hier zit nu een Triple C achter, samen met de Composer en de Edison en een equalizer.

Veelal wordt bij dit station van CD gedraaid maar ook één enkele platenspeler is aanwezig. Over de temperatuur mogen ze niet klagen. Ze hebben 3 terrasverwarmers en een hittekanon. Daarmee krijgen ze het wel op een saunatemperatuur.

Alles was prima voor elkaar, ook de sfeer die deze tent uitstraalt van binnen. Zo smaakte het balletje mayo met de drankjes weer opperbest. Hiervoor onze dank.

Verder is op verzoek van de piraten de impressie al van te voren geplaatst. Hierbij nodigen ze een ieder uit om naar de studio te komen, uiteraard met goede bedoelingen.

Iedereen is welkom om eens te kijken.

 

 

De bok van de mast

Kiekie in de mast

 

De 8 zelfbouw Rossen

 

Hier lag de mast op van 65 meter

Het zendapparatuur

De CX 4x

Tussen staandegolf en power meter die 15 als geeft

Stereocoder Stuurzender en RDS2000

 

Voeding voor de CX

Soundprocessing

 

 

Draaischema

 

 

 

 

 

 

De eigen tent van het team

 

 

 

 

Wie is deze bekende Piraat

En uiteraard wat studiogasten