03-06-2006                      Tekst Richard & fotoís Wilco

Drents Kabaal, daar zijn we weer te gast. Tot nu toe is Klompenboer bij bijna elke marathon geweest, en ook nu gaan we weer even kijken bij de zesde marathonuitzending vanuit Zuid-Drenthe. Dit team draaide van donderdagavond tot en met 2e Pinksterdag.

Het begint voor Drents Kabaal bijna op routine te lijken, zoín mega-uitzending voor dit team, dat dit keer uit 9 leden bestond.

Het liep allemaal erg lekker, dus tevreden gezichten bij de teamleden die erg genoten van de uitzending.

De lange mast van 65 meter, met daarin 8 rossen, deed zín werk meer dan prima. Een uitstekende signaalsterkte in een groot gedeelte van Overijssel en Drenthe. Dit ook dankzij de vaak vrije frequentie van 96.5 MHz, uiteraard in stereo en RDS. De Drentse vlag wapperde fier in de mast.

Door de hoogte van de antennes hoeft de zender ook niet zo verschrikkelijk zwaar te zijn. Wederom draaide dit team met een 4x CX250 als eindtrap. Door de lage netspanning van 170V kwam daar maximaal 1200W af, soms nog minder. Een fabrieksmodulator met ingebouwde stereo- en RDS-coder en twee tussentrappen brachten het vermogen van de stuurzender op 14W.

Heel bijzonder bij dit team is de eigen tent. Een soort legertent waar het zelfs overdag erg donker is en dat geeft een apart sfeertje. En om alle discussie op voorhand te vermijden. Er werd zowel Grolsch als Amstel geschonken bij deze piraten.

De meeste muziek draaide Drents Kabaal vanaf CD. Daarvoor stonden er twee consumentenspelers in de studio. Verder gebruikten ze 2 MD-spelers. Voor het vinyl was er een mooie draaitafel van BST beschikbaar. Al deze apparatuur was aangesloten op de Behringer mixer 1832FX.

De soundprocessing bestond uit de Edison en Composer en buizenequalizer/compressor van Behringer en de Triple C van TC Electronic. De klank was dit keer wat minder, het signaal werd wel goed geleveld, maar de Triple C was dit keer wat minder goed afgesteld, vond het team zelf.

Stond de apparatuur de vorige keer nog opgestapeld, nu waren ze netjes in 19-inch kasten gemonteerd. Natuurlijk ontbraken de luie zetels niet.

Drents Kabaal, succes met het behalen van de marathon.

 

Filmpje Drents Kabaal

 

Is deze wel goed geplaatst jongens?

 

 

Krom of wind?

 

De zendinstallatie

Stuurzender Profline met RDS

Voeding van de CX

CX5000?

4x CX250B

 

 

 

 

Soundprocessing