18-11-2006

Aanwezig zijn we vandaag bij Drents Kabaal oftewel DKB. Een team dat bestaat uit 9 man en eigenlijk mag ik wel bijna 10 man zeggen. Die tiende man ben ik als kind aan huis daar. Elke keer als ze weer draaien sta ik op de stoep, en ze hebben altijd weer wat nieuws.

 

Mast gegroeid

Lassen, dat kunnen ze daar en creatief zijn ze ook. Dit keer is de mast gegroeid met maar liefst 18 meter. In totaal is de top van de mast uitgegroeid naar zo'n 81 meter met erin 8 Rossen.

 

De zender die ze gebruiken levert zo'n 60 Watt en die moet de eindtrap aan sturen. Helaas was dit de tweede stuurzender. Dat komt door problemen met de spanning waar ze vaker last van hebben op deze locatie.

 

Zender

Ze zitten op het einde van het lichtnet en dat geeft spanningpieken waardoor de stuurzender het heeft begeven. Dit is opgelost door uiteraard een andere stuurzender en een aggregaat te gebruiken.

 

Helaas was het aggregaat te licht om alles op te laten draaien waardoor ze met minder vermogen moesten gaan zitten, maar wat ze voldoende vonden. De eindtrap, een ES Ancona, leverde op dit moment 1,8 kW.

 

Geen tent

Dit keer zaten ze niet in een tent maar in een ongebruikte veestal. De tent werd nog wel gebruikt om het gedeelte waar de koeien stonden af te schermen. En ook om de warmte enigszins binnen te houden. Het geheel zag er vreemd, maar wel gigantisch gezellig uit. Als verwarming werden 2 terrasheaters gebruikt.

 

Soundprocessing

Een Triple-C van TC electronics werd gebruikt met daarvoor de buizencompressor Tube Composer T1952 van Behringer en een Edison EX-1 voor de verbreding van de stereo. De stereocoder zelf was er één van R&S, de 003. Een vrij nieuwe dus.

 

Als mengtafel werd ook een Behringer gebruikt, de UB1832FX en verder stonden er 2 cd spelers van Philips. Geen draaitafels dit keer. Er was geen ruimte op deze locatie voor de hele studiobar, dus helaas.

 

Aggregaat

Eigenlijk wilden ze een zwaarder aggregaat hebben maar deze was niet beschikbaar meer. Op hun vraag wat hebben jullie wel was het antwoord: ‘een snackkar’. Dat is ook goed was het antwoord van DKB. En wat gebeurde er? Er werd een grote snackkar gebracht met alles erbij. Wat een volk, wat een streek!

 

Een prachtig station waar altijd wat is te beleven en vol humor, maar vooral veel hits op de radio.

 

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en voor de aangeboden hapjes drankjes. En tot de volgende keer

 

 

 

 

De voet van de mast

 

 

Hier ligt de mast op als die plat ligt

Aggregaat enkel voor de stuurzender

De 60 Watt stuurzender

Tussen staandegolf

De eindtrap ES Econa

 

 

 

De buis van de eindtrap

Voeding voor de eindtrap

Soundprocessing

Stereocoder van R&S

 

 

 

Niet alles gaat met de camera maar kan ook aan de persoon liggen

Niet dus

Zo'n waterbakje wil ik ook wel

Beetje aso vonden ze het wel maar ja

Toch nog een aggregaat erbij