31-07-2006

Flamingo Team, daar zijn we nu op de scooter met wat mindere temperaturen en zelfs was het wat fris op dat apparaat. Het was voor mij deze keer niet zoeken naar deze jaarlijkse marathonzender, en toch was de locatie niet bepaald opvallend.

 

Wat ik ook altijd mooi vind is van te voren even kijken tijdens de opbouw, maar helaas. Wel gezocht maar niets gevonden en dat kon ook niet. Alles is op het laatste moment opgebouwd en toen is gelijk de zender aangeslingerd.

 

Zender foetsie

Tenminste, de zender was even een probleem. Alles ging met transport naar de locatie waar het werd opgebouwd. Tent, studio, mast en ga maar door. Enkel de eindtrap was niet afgeregeld op de frequentie 97.60 waar ze de marathon op draaien. Leuk, de eindtrap is aangesloten en nu de stuurzender. Maar waar is dat ding?

 

Weg, nergens te vinden, wat nu weer? Na heel lang zoeken blijkt dat deze wel op transport is gegaan, maar in de verkeerde auto werd gezet met wel dezelfde kleur. En de auto is vertrokken zonder te weten dat er een zender in zat.

 

Foei, toch veel verhalen gehoord, maar dit is wel de mooiste. De zender is uiteindelijk om 23:00 (29-07) aangegaan tot 01-08-2006 in de late uren.

 

Twee DJ’s

Het team bestaat uit 4 man van wie er maar 2 achter de zender zitten. Een bijzondere prestatie en kan me niet heugen dat dit vaker is voorgekomen. De andere 2 leden hielden zich bezig met de organisatie samen met vrijwilligers.

 

De zender was een dubbele mosfet goed voor een vermogen van ruim 600 Watt in stereo en RDS. De stuurzender is van een heel bekende bouwer maar dan één van de eersten van hem.

 

Schoudermast

Ook de mast is een bijzonder exemplaar. Deze staat op een hoogte van 26 meter maar het gaat om de eerste 19 meter. Compleet mobiel en kantelbaar en met 2 man op de schouder mee te nemen.

 

Een monsterapparaat voor mensen die geen ruimte hebben thuis en toch een mast willen plaatsen. De antennes die ze gebruiken zijn fabrieks en breedbandig. De koppelbalk is eigenbouw.

 

Soundprocessing

Deze is vrij eenvoudig maar doeltreffend. Een composer MDX2600 werd hiervoor gebruikt. Van cd en van single wordt bij dit station gedraaid. Als mengtafel staat hier een Behringer UB2222FX-Pro en voor de jingles werd een MD gebruikt.

 

Prima voor elkaar en een geslaagde marathon, Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en voor de aangeboden wespen en drankjes.

 

Filmpje Flamingo Team

 

Een kijkje in de mast bij de koppelbalk

Breedbandig en geschikt voor hoogvermogen

 

 

Geïntegreerde lierfunctie

Kijkje in de mosfet

 

De stickers bij deze zender zijn niet veranderd de bouw wel

 

 

 

 

 

 

 

 

Stereo en RDS