14-04-2006

Dit keer gaan we naar een station dat al geruime tijd op de agenda staat. Er is bewust gekozen om het uit te stellen.

Van te voren hebben ik en het team elkaar al leren kennen, maar het was mij nog teveel in het beginstadium. Een slechte zender, slechte kwaliteit en noem maar op.

De tijd komt wel dacht ik. Het virus is toch overgeslagen, dus alle tijd tot ze het wel goed voor elkaar hebben.

Inmiddels een half jaar later hebben ze veel veranderd. Ze zitten nu goed aan de band en behoren tot een groep die men piraten noemt.

Een mooie studio, een andere zender, een andere mast. Kortom een facelift bij dit station.

De locatie is schitterend en uniek te noemen. In de verte zie je mast met een hoogte van ruim 27 meter en 2 Rossen, erin al staan.

Ruim in de verte zagen ze me al aankomen en herkenden ze de auto. Goed volk dus. De studio in een oude keet was goed en gezellig aangekleed met voldoende ruimte en veiligheid.

Oud was de keet zeker en van binnen compleet gestript om aan de eisen te voldoen van deze tijd. Zelfs noodstroom is hier aangelegd voor het geval dat de stroom uit valt en iedereen zich naar buiten moet verkeren.

Kortom, de ruimte waar de studio zich bevindt ziet er goed en verzorgd uit.

Het team, dat bestaat uit 5 man, heeft de CX-periode achter de rug en hebben zich een enkele mosfet aangeschaft. Fut met dat spul was het antwoord. ‘We hebben er weinig verstand van en dat is dus niets voor ons’.

We willen platen draaien en niet meer liggen knooien met een zender. Ook de antennes en mast zijn vernieuwd. Enkel dat laatste was nodig omdat de mast was geknikt bij de vorige storm.

De zender is dus nu een enkele mosfet, die momenteel ruim 375Watt gooit op de klok. Er wordt in mono uitgezonden en zonder RDS.

Veelal wordt bij dit station van cd gedraaid, merk Boost type CD-260 en verder staat er een enkele platenspeler, merk Omnitronic type BD-1350.

Alles wordt aangestuurd door een BST-mengtafel, type Active 212 en tevens is ook de soundprocessing voorzien van dit merk, BST type Procomp306.

Toekomstplannen hebben deze jongens zeker maar ook geldt ‘alles op zijn tijd’.

Flinstones bedankt voor de uitnodiging, het was prima voor elkaar.

 

Filmpie Flinstones Fm

 

 

 

 

De bekende stuur en eindtrap

 

 

Mengtafel BST Active 212

Soundprocessing