21-07-2006 Made by Noordzee Fm

 

Het is vrijdagmiddag een uur of drie als wij al zenuwachtig luisteren op de 97.1 MHz. Zal het Gert lukken om de boel aan de gang te krijgen? En ja pats, signaal maar nog geen minuut later is het weer weg en dat gebeurde nog een paar keer.

 

Trekkertrek

Maar dan rond half vier is er een keihard een prachtig signaal met een formidabele klank. De droom van een piraat is waarheid geworden. Al jaren liep Gert rond met het plan om een grote zender op te zetten tijdens de trekkertrek.

 

Dat is nog zelden gedaan op de Veluwe en dus een mooie uitdaging. Dagen en nachten is hij er mee bezig geweest om een goeie zender met een leuk vermogen te regelen. Antennes, kabel processing en de rest weten jullie ook wel, juist bier.

 

Langs de baan

Toen wij s`avonds langs kwamen en hem vroegen wat er het eerste half uur aan de hand was bleek dat de antenneconstructie niet helemaal lekker op de kraan stond. En dus omhoog, omlaag en weer omhoog. De uiteindelijke hoogte van de antennes werd daardoor dus geen 65 meter maar 55 meter.

 

Maar vanaf dat moment werd de uitzending een groot succes de rapporten die binnenkwamen logen er niet om. Vanaf Amsterdam tot Venray en van Gorkum tot Nijmegen. Ook had hij s`avonds genoeg luisteraars. Zon 3500 mensen stonden langs de baan te genieten van onvervalste piratenmuziek. Een flink aantal kwam spontaan aan met een verfrissing en een verzoekje.

 

Telefoon

Ook de collega`s lieten zich niet onbetuigd. Mannen uit Losser das een eind weg- en de omgeving van waar de zender stond kwamen spontaan langs.  En dat was maar goed ook. Ze konden ze meteen de telefoon opnemen want onze Gert was wel heel erg druk.

 

Tot half vier in de morgen ging het feestje door en wat ons betreft mag het volgend jaar zo weer. Het was giga-gezellig bij de mannen van Full Pull en het echte piratengevoel was daar weer even terug.

 

Techniek:

Nog even wat technische gegevens: de stuurzender is gebaseerd op de Max pro 4.

De eindtrap was een dubbele Mosfet, vermogen 650Watt (helaas geen foto want hij hing in het bakje halverwege de mast), de stereo/RDS is van SE4 dsp+ van pcs-electronics en tot slot de antennes van het merk dB (rondstralers).

 

Voor de processing diverse Behringer apparaten o.a. MDX 2600 en een ULTRA-CURVE PRO DSP8024 en zo stond er nog veel meer leuk spul.

 

Gert bedankt voor de leuke ontvangst en gezelligheid en houd ons op de hoogte.

 

Tot slot wel nog even onze excuses voor de mindere foto`s maar dit was onze eerste keer.

En we verzekeren als het weer een keer mocht  komen dat er absoluut mooiere foto`s en een audiofragment bij zijn.