28-07-2006

Op de agenda staat deze marathonzender Galaxy Radio op de 104Mhz, in mono en geen RDS. Er was voor stereo gekozen maar deze was voor de datum van uitzending niet klaar.  

Voordat alles gereed was voor deze marathon moest nog wel een één en ander gebeuren uiteraard. De vaste locatie werd ontruimd en verder op het tijdelijke studiotafel weer opgebouwd. Een giga-tent werd geplaatst en deze bestond uit 4 ruime tenten die één geheel vormden en tot één studio. 

Drie dagen lang muziek verzorgen, dit team dat bestaat uit 6 man wisselen elkaar om de 6 uur af, en draaien dan met 2 man tegelijk.

 

De mast is ruim 30 meter hoog waarvan het eerste gedeelte constructie is en zo te zien meerdere delen bij onder geplaatst konden worden. Deze was 12 meter er daarin zat een buis die na de uitzending werd gezakt tot deze hoogte.  

Best wel mooi om deze constructie te zien en ook degelijk lijkt het. De antennes zijn 4x Ross, richting Oost-Nederland.

 

De zender is van het kaliber dubbele Mosfet en goed voor een vermogen van ruim 600 Watt. Een ander eindtrap die we vaker zien maar zeker niet minder is. Wel apart zijn de ampèremeters van 2x 30 ampère erin.

 

De soundprocessing is vrij simpel en er wordt enkel gelimit door een Composer MDX2100, Bij dit station wordt merendeel van cd gedraaid, 2x Philips CD713. Maar ook een platenspeler is aanwezig bij dit station. Het mengpaneel is een ETP M10X en een oud cassettedeck wordt gebruikt als ledbalk voor de insturing.

 

Het marathonteam bedankt voor de uitnodiging en voor de genodigde sapjes.

 

Filmpje Galaxy Radio

 

 

 

 

De zendinstallatie

 

 

 

 

Soundprocessing

 

 

De cd collectie