25-03-2006  Door Twentsche Zandhaas

 

Afgelopen zaterdag ging de reis naar de firma Gas Hoaln.

Het was ff zoeken want iemand had doorgegeven dat ze in het noorden van een plaatsje in Twente zaten (ik dacht das bij de Grolsch) en maar zoeken en zoeken. Maar geen mast en al helemaal geen tent, maar wel de Grolsch fabriek!! Na 2 keer bellen was ik ter plaatste.

Een bekende mast was al vanuit de verte te zien en bekend van radio en politie. Deze mast heeft bij de politie in Hengelo gestaan. Dit team kreeg hem met antennes en al.

De mast was in totaal 62 meter met daar in 8 verticale antennes.

Een beetje raar was dat hier al 4 R&S-kasten op aangesloten waren en deze allemaal het lootje hadden gelegd. Niemand wist waar het aan lag en na dus 4 R&S-kasten er aan gewaagd te hebben moest er een 4 x BLF278 aan geloven. Deze deed dan ook goed zn werk.

Eenmaal in de tent aangekomen was dit een joekel van een tent waar wel makkelijk 300 mensen in konden. Deze jongens waren goed voorzien van allerlei hapjes en drankjes en ook apparatuur was ruim aanwezig. Zelfs n van de R&S- kasten, die het had begeven, stond schaamteloos in de tent!!

Verder was alles ok en jongens bedankt en tot de volgende keer. (als de mast weer terecht is.)

 

NAWOORD: Op zondagmorgen in alle vroegte is de marathon van Gas Hoaln beindigd na een inval door AT en politie. De zender en mosfet-eindtrap is in beslaggenomen. Kort daarna knapte ook spontaan de mast.