06-10-2006

Vrijdagmiddag op weg naar de provincie Gelderland, op weg naar de Time Out waar dit piratenteam zich in een café heeft gevestigd.

We hebben het over de jaarlijkse marathon van station HPT die voor het tweede jaar uitzendt op de 97.00 in stereo en RDS.

Een gedegen team veelal bestaande uit oudere piraten en een formatie van 11 man. Een weekend vrij van vrouw en kinderen vermaken ze zich opperbest. Prachtig om te doen en zeker hoe het nu gaat vertelde één van de teamleden. Nog geen 24 uur aan de band en al ruim 1000 verzoekjes, dit geeft best wel een kick.

Boven verwachting is alles verlopen, het gaat beter dan vorig jaar, al zijn we daar ook totaal niet ontevreden over. Dit keer vrij aan de band al houden we ons daar niet mee bezig. We zijn bezig met ons eigen programma, onze eigen muziek, het Nederlandse lied.

De locatie is prachtig, al maakten ze zich vorig jaar wel een beetje zorgen over de GSM-mast in de buurt. Dit was nu niet meer aan de orde. De techniek is sterk verbeterd en daar vertrouwen we ook op.

Het vermogen staat momenteel op 5,5 kW uit de eigenbouw zender en op een hoogte van 83 meter met erin de 8 Rossen.

De sfeer is meer dan uitstekend en ook de gastvrijheid laat niets te wensen over. De rust dat dit team over zich heeft straalt over naar de gasten. Een compliment waard, en dat er gasten waren kon je op dit tijdstip ook wel zien.

De studio stond aan het eind van het café gebouwd op een verhoging. Daar stond dan ook het apparatuur waar ze mee draaiden: 2 pickups van Citronics PD-JS, al werd voor merendeel vanaf cd gedraaid. Een mengtafel van EPT PWR-M6X zorgt voor de mixing en de MD voor de jingles.

Soundprocessing is vrij simpel al heb ik het idee dat er meer achter zou staan dan wat ik daar zag. Laten we het houden op wat ik zag. Een eigenbouw compressor/limiter zorgde voor de juiste klanken en die waren goed te noemen.

De stereo en RDS kwamen van het fabrikaat Katruud 16 Sample.

Ik wil dit team bedanken voor de uitnodiging gastvrijheid en de donatie. Deze wordt -zoals nu lijkt- besteed aan een stream voor de Veluwe. Helaas was ik in één keer vertrokken maar ik was eigenlijk zo ziek als een hond en het werd bij de minuut erger. Toch wilde ik met eigen ogen zien hoe alles werd geklaard, dat is de kick van een luisteraar.

 

Filmpje HPT Team

 

De 8 Rossen op een hoogte van 83 meter

 

 

 

Hier staat die in achter slot en ketting, maar zonder grendel

 

 

De platen collectie

 

 

Stereo en RDS en versterker voor de zaal

Compressor limiter

 

Achter het mengtafel voor de artiesten

 

 

 

 

Veel SMS komt van de Pc maar ook via de eigen GSM komt veel binnen

 

 

 

 

Het bijschrijven van de plaatsnamen

Landelijke dekking

Kijkje in de tent wat tegen het café is aangebouwd

 

Aggregaat voor de zender

 

 

 

 

Risico Eigen Belang en Zwarte Madonna (Oud Piraten)