13-05-2006  Wilco

Een station wat bestaat uit een aantal piraten uit Drenthe en Overijssel waarvan de bedoeling was om een marathon te houden. Dit alles werd georganiseerd in Drenthe

Maar voordat alles in de lucht was ging er mis veel mis. De bedoeling was dat deze zender donderdag 11 mei om klokslag 18:00 uur aan zou gaan, maar helaas.

Ik was erbij al vanaf woensdag de 10e en alles liep vanaf het begin al in de soep. Die woensdagmiddag was ik vrij en besloot eens een kijkje te nemen bij het team hoever ze al waren. Omstreeks 14:00 uur was er nog niemand, totdat er een bus kwam om de tent af te leveren. Uitladen, een korte babbel met de melding dat ze om 18:00 uur wilden beginnen met opbouwen. Ach ja het was mooi weer om te toeren, dus die avond maar weer de kant op van de Holthakkers. In eerste instantie leek alles vlot te gaan de tent stond in no-time overeind en het materiaal kwam druppelsgewijs richting de locatie. Ook het geluidsapparatuur was inmiddels aanwezig maar toen hield het geluk wel zo'n beetje op.

De mast stond inmiddels gereed om opgebouwd te worden. Enkel ze moesten wachten op de Stelcon-platen die nodig waren voor de poten van de mast.

Hier ging het al mis. Het duurde erg lang voordat ze er waren, maar goed er was nog zat ander werk te doen.

Na een lange tijd waren de Stelcon-platen er eindelijk en kon er worden begonnen met de mast. Wel een heel aparte, een soort bouwlift die op het perceel opgebouwd wordt en daarop zou de mast komen. De totale hoogte zou ruim 44 meter bedragen met erin 6 mega Rossen. Helaas tijdens het opbouwen van de mast ging ook hier niet alles perfect. Een stroomstoring in het elektrische gedeelte van de lift waardoor hij niet verder opgebouwd kon worden. Ook het aggregaat kwam niet opdagen en ook hier moest een oplossing voor gevonden worden. Hierbij kwam ook nog bij dat het het bier lauw was omdat er geen koeling was.

 

De volgende dag, inmiddels is het donderdag, werd er verder gesleuteld om alles toch voor 18:00 uur voor elkaar te krijgen, maar ook deze dag zat het niet mee.

Ten eerste, verdere problemen met de mast. Deze bleek bij de opbouw enorm instabiel te zijn geworden, door de nodige kinderziekten. Opgegeven moment was het meer een kantelmast dan een constructiemast. Uit veiligheid hebben het team en de bouwers besloten om de laatste delen niet te plaatsen. Inmiddels waren ze bezig met de zender maar ook hier ging het mis.

De eindtrap werkte niet na behoren ondanks veel sleutelwerk kregen ze hem niet aan de band. De oplossing was de reservezender. Inmiddels was het al ruim 22:00 uur en nog steeds stond de mast niet en ook nog steeds geen zender. De mast durfden ze vanwege een constructieprobleem niet hoger op de takelen dan een metertje of 25. Weer werd het laat zonder dat ze veel vorderingen maakten.

 

Vrijdag was eindelijk de zender klaar, maar ook hier ging het fout. Een enorme brom die werd veroorzaak door het mengpaneel. Dit werd opgelost door een ander mengpaneel te plaatsten. Alleen waren diverse kanalen stuk waardoor er maar 1 platenspeler tot hun beschikking was.

Pech pech pech en het gaat maar verder. Nu eindelijk alles goed lijkt te gaan en de zender op vol vermogen draait gaat het weer mis. In eerste instantie telefoon uit Friesland, Brabant en vanuit het westen en dat met 25 meter mast en 5 kW.

Helaas na een half uur hard werken werden ze weer bestraft. De koppelbalk ging in rook op. Na een paar uur kwam een nieuwe koppelbalk en het feest kon weer beginnen. Uit voorzorg is het vermogen teruggegaan naar 2 kW ipv 5 kW.

 

Dit ging goed en verdere problemen zijn die dag uitgebleven totdat zaterdag de dertiende omstreeks half één de bekende brief kwam. Een dwangsom. Hierop hebben ze de zender uit de lucht gehaald om vervolgens op een nieuwe locatie verder te gaan. Dit keer met een andere mast en in een andere gemeente. Het hele circus is in korte tijd verhuisd naar een andere provincie.

Helaas ook hier werd het draaien niet gegund. Omstreeks 16:00 uur tijdens het opbouwen van de mast was het gebeurd. Twee agenten kwamen met de mededeling dat het over en uit was. De zender en mast mochten niet overeind anders was het een complete inbeslagname. Een feest prima, muziek prima. Dat was geen probleem, maar geen zender.

De stemming ondanks alle tegenslagen zat er best nog goed in. Tot deze melding over en uit. Na een vergadering is nog ter sprake gekomen om voor de derde keer van locatie te veranderen. Maar helaas de controle was aanwezig en om met alle apparatuur weer op pad te gaan zagen ze niet zitten. Het was over en uit, helaas.

Ook Silvia moest worden afgebeld. Zij zou anders zondag optreden bij dit zendstation.

 

Ik wil zeker het team bedanken voor de uitnodiging en ondanks alles werd er ruimschoots gelachen.

 

Woensdag  Donderdag  Vrijdag  Filmpje

 

Zaterdagmorgen na de brief was het opruimen geblazen weg van het stof en de vele muggen.

 

Het oprollen van de antennekabel

 

 

De studio

En de geluidsboxen

 

Klaar voor transport

 

 

 

 

De rit naar de nieuwe locatie

Daar gaat die

Het monteren van de mast

 

En hier ging het fout, bezoek van 2 agenten

 

 

 

Neergeslagen waren we