26-12-2006 By Gup

Na een lange kerstwerkdag heb ik besloten om een bezoekje te brengen aan het Horizon-team uit Drente. Dit team bestaat uit 3 leden en draait elke tweede Kerstdag van het jaar hun plaatjes via de 95.10 in stereo en RDS. Ze draaiden van 6:00 uur ochtends tot 12:00 ís avonds.

 

Mast

De mast was 48 meter hoog. Dertig constructiemast met ongeveer 18 meter pijp en daarin 8 zelfbouw antennes. Dit geheel werkte perfect i.v.m de vele verzoekjes en reacties.

 

Zender

De zender was van het merk R&S, type RS 1001. Deze zender bestaat uit een QB 300 als voorzet met daarachter de RS 1001. De kast komt uit het jaar 1957 en voldoet nog genoeg aan de eisen.

 

Eerst had het team een beetje tegenslag doordat de lamp het liet afweten door ouderdom. Er kon een andere lamp geregeld worden waardoor er toch nog gedraaid kon worden met 3,5 kW.

 

Combinator

Er werd gebruik gemaakt van het  bekende mengpaneel DX 1000 van het merk Behringer. Daarachter bevond zich een Combinator MDX8000 in combinatie met een Edison. Dit bracht samen met de R00D-coder (stereo) een prima soundje.

 

Verder werd er gedraaid van zowel CD als MD.Ook gebruikten ze een laptop vol met muziek en een computer om de verzoekjes via internet te volgen.

 

Studio

De studio was gezellig ingericht met oude fotoís van het opbouwen van zowel de mast als de zender. Er was ook een muurschildering van Heineken. Twee stamtafels en een leuke bar maakten het geheel tot een volle en gezellige studio.

 

Ik wil de drie teamleden van het Horizon-team bedanken voor de sapjes en de gezelligheid. En wij zijn benieuwd naar volgend jaar.

 

Studiogasten