15-07-2006 by Hartenboer on tour (met schoonmoeder)

Voor 4 weken terug was de Hartenboer ook on tour naar de polder, maar ja toen had ik mij vergist in de datum en keek ik tegen windmolens aan bij de locatie waar dit team zou wegdraaien. 

Ik voelde mij toentertijd Don Quichotte die ook tegen windmolens vocht maar ala deze keer op de locatie aangekomen keek ik naar een constructie die ik nooit eerder op impressies tegen ben komen. Een heuse ladderwagen van de brandweer, ik schat zelf uit de jaren 60  was al vanaf de snelweg te zien.

 

Eigenbouw

Op de locatie aangekomen stonden de 4 gammamatches eigenbouw antennes op een hoogte van 50 meter al te pronken. Op speciale uitnodiging van Willem/Club Digitaal (ook impressiemaker van de Klompenboersite ) die kant opgegaan. 

Bij Heerenveen had ik al een luid signaal vanuit de polder op de 98.10 en ik moet erbij zeggen Nationaal FM op de 97.90 is zeer breedbandig in de buurt van deze frequentie waar dit team op draaide.  

Goed, ik voelde me dus Don Quichotte en dus op aangeven van de Tom Tom naar de locatie toe en echt -jullie mogen Willem Digitaal na vragen want jullie geloven het niet als ik dit schrijf- ik had mijn schoonmoeder bij me. Die had een goede daad voor mij verricht door haar dochter in 1969 op de wereld te zetten, maar dit terzijde.

 

Exploderende CX-en

Dit team draait met 6 man en ze begonnen met zeer veel pech o.a. exploderende CX-en en van de voedingen lagen op een gegeven moment alle variacaps eraf. Tegen de tijd, dat er gestart werd kwam er maar 300 Watt van de CX af, later op de zaterdag kwam er onverklaarbare wijze een echte 700 Watt vanaf.  

Het team draaide in stereo met een FRM-stereodecoder en als mengtafel de alom in piratenland bekende Behringer DX-1000. De soundprocessing werd verzorgd door een onder ons bekende Behringer 2200 en als klap op de vuurpijl daar achter als eindstation een oud model Behringer limiter-compressor 1024.

 

Artiesten

En voorts draaide dit team een vanaf pc en cd en md en ik moet zeggen de kwaliteit zat er goed in. Ik was er zelf om een uur of één aanwezig maar ivm met een verjaardag van mijn dochter moest ik eerder huiswaarts. Ik had graag ´s middags de artiesten die dit team had geboekt in de mooie locatie willen aanschouwen. 

Het ging o.a. om de artiesten Wimmy, Raymond en Danny uit de hoofdstad van Overijssel.  Zij zouden deze middag acte de precanse geven en verder uit Hoogeveen-Drenthe Arjan en bijna een thuiswedstrijd voor de artiest Marcel uit Emmeloord.  

800 telefoontjes binnen een uur

Totaal heeft dit team op het tijdstip van mijn bezoek rond 1 uur op de zondagmiddag 800 telefoontjes en sms gehad. Volgens één van de teamleden was dit nog nooit eerder meegemaakt in de Flevopolder. De verste reactie kwam uit Coevorden!!!

 

Ik wil Willem en de ICF bij deze bedanken voor de hartelijke ontvangst en de sapjes natuurlijk en hoop voor hen dat dit voor herhaling vatbaar is .

 

Filmpje ICF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Willem de digitaal nam mij mee naar de zolder op de boerderij nou ja de foto zegt alles.

HET IS ALTIJD NIET STRO op de zolder