01-08-2006   Reportage  by Clubdigitaal

Deze keer gaan we op uitnodiging naar een station genaamd de IJsselpiraat, onder de rook van Kampen. Het gaat om drie vrienden die besloten hadden om maandag vanaf 04.00 uur een dag te gaan draaien. Maar het liep behoorlijk uit de hand want men had nog nooit zoveel volk op de dam gehad, dus werd er besloten om er nog een dag bij aan te plakken.

 

Zendgedeelte

Er werd met een enkele Mosfet gedraaid die op ongeveer 250 Watt stond  en dit alles natuurlijk in stereo. RDS wilde deze keer niet omdat ze niet over het juiste software beschikten om de RDS-tekst te laten lopen. Het vermogen werd verdeeld over 4 antennes, type Ross, die op 30 meter hoog stonden

 

Audiogedeelte

Het audiogedeelte bestond uit de overbekende mengtafel van Behringer DX-1000 en er werd gebruik gemaakt van MDX-2400 voor het comprimeren van muziek, wat behoorlijk goed in het gehoor lag. Voor de spraak gebruikten ze de Virtualizer van Behringer. Voor de muziek werd gebruik gemaakt van twee cd spelers en vanaf pc. Daarvoor gebruikten ze BPM-studio.

 

Einde uitzending

Het team had besloten om de uitzending te stoppen als de laatste bezoeker naar huis ging. Maar dat zal nog wel even op zich laten wachten, want er waren bezoekers die gewoon de caravan mee hadden genomen en achter de schuur is zowaar een mini-camping ontstaan.

 

Ik bedank de mannen van het IJsselpiraat-team  voor de gastvrijheid en natuurlijk de sappie’s en tot de volgende keer.

 

Filmpje IJsselpiraat