23-02-2006

Dit keer zakken we wat naar onderen het Twentse land in, waar dit weekend de meterband wel wat rustiger zal wezen vanwege carnaval.

Zover is het nog niet en daarom draaien deze jongens nog een volle dag op de 97.30Mhz in mono en geen RDS.

Maar hier komt binnenkort verandering in. Over enkele weken -als het goed is- zijn de stereo en RDS klaar.

Het Team genaamd de KPR ofwel de Kleine Piraat bestaat uit 7 piraten. Ze hebben geen vaste dagen of tijd om te draaien.

De zender is een enkele mosfet die rustig ligt te draaien met een vermogen van een kleine 300Watt. De masthoogte is 20 meter met daarin 2 rossen richting zuid. De antennekabel die werd gebruikt was van het type RG214 met een lengte van 25 meter en voor de modulatie RG59.

De studio was goed ingericht en mooi in een systeem gezet. Het lijkt op een complete studio maar de tafels en mengpaneel zitten in een systeemkast.

Alles druk je naar voren en de bar waar de platenspelers op staan, functioneert als deksel van het geheel. Een heel mooi systeem moet ik zeggen. Inpakken wegwezen.

De soundprocessing is eenvoudig. Het geluid wordt gelijk de zender in gestuurd. De platenspelers zijn van het merk Skytec type 3010 en de 3020. Ook het mengtafel is van dit merk, type 450.

Bijna alles wordt van single gedraaid en de keus is ook voldoende, maar kan altijd meer bij. Ook CD wordt hier gedraaid, hier wordt meer het nieuwere genre vanaf gehaald.

Ik wil dit station bedanken voor de uitnodiging en wens dit station nog vele jaren zendplezier toe. En uiteraard, doe ‘t rustig aan met de carnaval.

 

Filmpie KPR

 

één van de 2 Rossen.

 

De zender en de eindtrap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De platencollectie