25 Mei 2006

Het was tijdens hemelvaart niet de meest ideale dag om uit te zenden. Alles was tot de nok toe gevuld, zeggen ze wel eens. Nou dat was het ook op de 3-meter band.

Voor Kats en de Bats is het de laatste keer dat ze aan de band zitten. Over een paar dagen wordt de mast afgebroken vanwege een verhuizing.

Uitzendend op de 94.50 in stereo en dit keer geen RDS met een vermogen van 300Watt afkomstig van een enkele Mosfet. Dit alles met een mast met een hoogte van 22 meter met erin 2 Rossen.

Alles was een beetje leeg en het klonk hol in de woning omdat ze al flink bezig waren met de verhuizing. Enkel de studio en zender stonden er nog met wat stoelen.

Zoals een echte piraat het doet: het laatste gaat de zender eruit en het eerste gaat die er weer in.

De studio was relatief klein en ook al opgeruimd voor een deel. De meeste platen waren al vertrokken. Typisch een Twentse piraat, bijna 100% vinyl, al stond er wel een cd-speler.

Op de vraag of deze er voor de sier stond was het antwoord, ja. Alhoewel voor de sier was die ook niet , zo'n oud beesie bovenop gestapeld.

De platenspelers waren van een apart type, een mooi type. Zowel 33, 45 en 78-toeren kon hier mee afgespeeld worden en zelfs ook reverse (achteruit)

Merk en type van deze draaitafels waren: Reloop type RP-4000md3S (2x). Als mengpaneel werd hier de Behringer DX-1000 gebruikt.

Bij dit station werden verder de componenten gebruikt van Behringer. Voor de spraak de virtualizer DSP2024p. Voor de soundprocessing van de muziek stonden de Autocom Pro-XL MDX1600 en de Ultraflex Pro EX3200 in de studio. De bekende led-balk zorgde voor visuele weergave van de audio.

Het team dat bestaat uit 4 personen is vannacht om 01:00u begonnen met de laatste uitzending en gaat door tot 19:00 uur.

Vanwege omstandigheden gaan ze er eerder uit. Een stukje respect vanwege het condoleren van een bekende.

Even daarna werd er een rompertje gebracht. De reden? Een teamlid van Kats van de Bats wordt vader,. Uiteraard van onze kant van harte gefeliciteerd.

Het antwoord op de vraag wie de moeder is, werd me gelijk duidelijk.

De 3,5 maand zwangere dame had al een mooi rond buikje van het kindje dat ze in november verwachten.

Vanwege de tijdsnood van dit station is het een korte impressie geworden. Uiteraard was ik weer te laat.

Ik wens dit station veel succes en bedankt voor de uitnodiging

 

Filmpje Kats van de Bats

 

 

 

 

Zender opstelling eronder de voeding van de CX

Achterkant eindtrap van dit goed werkende oude beesie

De niet aangesloten simpele RDS

 

Eindtrap die al getest is op 13 ampère jaren oud en eerste tor.

De stuurzender

Kijkje in de stuurzender

Stereocoder

 

 

Soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

Daar zijn ze aankomend pa en mam talent

Graag tips

 

 

 

Vast houdend verlaat ik de studio, bedankt