07-07-2006

Dit keer zijn we wat noordelijker gegaan dan we gewend zijn. Maar door de rare hoek in de provincie Drenthe zijn we toch beland in Zuidoost Drenthe tegen de grens van Groningen aan. We hebben het hier over de marathonzender Klomp an de Kop, wegdraaiend vanuit een café. 

Ver van huis en niet mis gereden, dit voelt wel goed voor me. Deze marathonzender is vrijdagmorgen begonnen en gaat door tot zondagavond 20:00 uur. Daarna is het opruimen en voetbal kijken voor de jongens. Maar zover is het nog niet de zender, een enkele Mosfet goed voor 350 Watt met de antennes richting zuidwest gaan eerst zorgen voor muziek dit weekend.

 

De antennes zijn 4 eigenbouw Rossen op een hoogte van 30 meter. De mast is een ander verhaal behalve de 30 meter. In deze regio kennen ze geen mastenbeleid, maar toch is deze compleet mobiel en ideaal voor zulke evenementen. Er zit zelfs een bak onder voor de zender en deze ruimte is ook nog eens gekoeld door 2 grote ventilatoren. 

Het team dat bestaat uit 6 man wilde in eerste instantie met een 600 Watt dubbele Mosfet draaien, maar die is van te voren defect geraakt. Helaas was er geen dubbele op voorraad en zijn ze uitgeweken naar een enkele Mosfet. Tevreden zijn ze zeker. De afstanden die werden gehaald gezien de verzoekjes met deze enkele Mosfet zijn hoger dan verwacht.

 

Voor de uitzending was de studio al kant-en-klaar maar er stond apparatuur in die ze zelf niet wilden gebruiken voor deze marathon. Ze hebben dus eigen materiaal geplaatst. De soundprocessing was van het merk Aphex met de volgende opstelling in volgorde:

1  leveling via de Compoellor 430

2 Dominator multiband 722

3 Aural Exciter/Big Bottom

 

Als mengtafel werd gebruikt de DX-1000. Dit team draaide op de frequentie 95.95Mhz in stereo en RDS waarvan de stereocoder fabrieks was (een R00D SC201 coder), de RDS was een Kathruud waarvan de losse print achter de processing zweefde.

 

De rit en het bezoekje waren duidelijk de moeite waard en zeker de gezelligheid van deze Drentse Boys. Wil ze dus nog bedanken voor de aangeboden sapjes.

 

Filmpje Klomp an de kop

 

 

 

 

Opstelling van de zender

 

 

De fabrieks stereocoder

Soundprocessing

 

 

 

 

 

Een gekoelde bak voor de zender onder de mobiele mast

 

Ook de Gup-Fm nog even aan het woord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sms dienst