04-11-2006

Paniek in de tent, niet vanwege politie, AT of wat dan ook, maar de zenders vlogen bijna letterlijk om de oren.

Bij aankomst lag de eindtrap al in de auto met een probleem, een 4x CX, de bekende blauwe bak. Als nood hebben ze een enkele mosfet aangesloten.

 

Ook problemen met het aggregaat die 30KVA moet leveren. Hij bleek te storen, de lampen in de tent knipperden als een discolicht. De monteur was ter plaatste en heeft een noodoplossing gemaakt waardoor het feest toch door kon gaan.

Maar helaas dit was tijdelijk van aard. De volgende ochtend verloor het team de stuurzender.

 

Krims Geweld is het waar we zijn. En in het begin was dit ook wel zo met de 1600 Watt zender maar wat door de storing in de 4x CX is noodgedwongen overgegaan naar zo'n 350 Watt.

Dit weekend is anders verlopen dan dat ze zelf hadden verwacht al is de stemming er niet bepaald minder om. De volgende keer beter dan maar.

 

Voor de rest zag het er prima uit. Een mast van 45 meter met erin 4 rossen, verscholen aan de bosrand, zorgde ervoor dat de locatie vrijwel niet te zien was. De zender stond afgesteld op de 96.50Mhz in stereo en RDS.

 

Enkel het terrein waar de tent, mast en zender zich bevonden was behoorlijk drassig geworden en oppassen geblazen dat je niet vast kwam te zitten. De tijd van het jaar brengt dit met zich mee. De vele oprij platen verschaften toegang tot de tent.

 

Door alle commotie lagen de prioriteiten elders waardoor de verwarming in de tent het zonder brandstof moest doen, koud dus.

 

De studio was voorzien van alle nodige apparatuur en veelal werd van vinyl gedraaid. Er stonden 2 draaitafels, de Kool Sound TT20 en een 2-tal Dual cd-spelers.

De soundprocessing bestond uit meerdere merken waaronder de Phonic Optimizer A6500, de Behringer Edison EX-1 en de Behringer T1952.

 

Helaas werden ze verder achtervolgd door pech. Zoals ik vertelde, in de nacht van zaterdag op zondag sneuvelde de stuurzender omdat het aggregaat zijn werk niet meer verder deed.

Het team heeft besloten om de uitzending te staken en het op een nader te bepalen tijdstip weer te gaan proberen.

 

Van min kant wil ik het team bedanken voor de uitnodiging, de sapjes en de gezelligheid ondanks alle problemen.

 

Filmpje Krims Geweld

 

 

 

Eindtrap nummer 2 een enkele mosfet

Onder de stuurzender

Zender opstelling

Een kijkje in de defecte bekende 4x CX spaan bak

 

 

Geluid voor de tent

 

 

Soundprocessing

 

 

 

Krims Geweld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het tanken van het aggregaat

Storing