made by Twentsche zandhaas

Dit keer bij Kroegje FM in Nederland, want de laatste keer dat zij draaiden was in Duitsland. Na een keer te zijn opgepakt, zijn ze toch maar terugverhuisd naar Nederland.

 

Brief onderweg

De dag was nog niet begonnen voor Kroegje FM of de gemeente was er al. Ja, de bekende man waar zij vorig jaar mee om tafel hadden gezeten om het masten- en tentenbeleid iets minder streng te maken. Nou deze man kwam met een iets minder mooie mededeling, namelijk dat de brief al onderweg was. En weg was deze gemeentelijke ambtenaar.

 

Na enig overleg is de mast van een dikke 50 meter met 6 antennes na sluitingstijd van de gemeente dan toch opgezet, alleen 10 meter verderop. Mij werd verteld dat de gemeente toch ook weekend had?

 

Ongetooid

De mast waar dit allemaal om ging, is iets speciaals. Namelijk een fabrieksmast die als router voor internet functioneerde en helemaal ongetooid. Deze had de storm zeker overleefd want knikken kon hij niet, werd mij verteld.

 

Een grote kraan hees het onderstel van de mast in gedeeltes over de sloot. Daarna pakte hij de mast van 4500 kg vast zetten deze op het onderstel. Na enig vastschroeven stond de mast dan met daarin een lichtbord (Kroegje FM).

 

De zender die werd aangesloten was een bekende, namelijk een omgebouwde Elenos van 1 kW naar 2 kW. Er kwam gemakkelijk 1900 Watt uit en hierdoor kwam een groot aantal reacties binnen. De rest van de apparatuur stond in een tent achter een eigen gemaakte draaitafel.

 

Gebeurt hier iets illegaals?!??

Van sapjes en hapjes was het Kroegje goed voorzien. Niet superdruk maar gezellig druk was het maar dat was wel te verwachten net voor de kerst. Zelfs de politie kwam even een kijkje nemen of hier niets illegaals gebeurde en zij hadden dan ook nergens een probleem mee.

 

Verder wil ik Kroegje FM bedanken voor alle sapjes en hapjes en tot de volgende keer.

 

Filmpje mastopzetten 1    Filmpje mastopzetten 2