Door Hartenboer 25-12-2006  

Vanmorgen tegen het ochtendgloren, net uit bed, en op internet rondkijken. Bij ontvangstrapporten afdeling Friesland op EPC zag ik de oproep om een stuurzender staan van het Kubeeteam.

 

Hun stuurzender had de geest gegeven en omdat ik toch al van plan was om weer een keer een bezoekje aan hen te brengen heb ik aangeboden mijn stuurzender te gebruiken. 

 

Camera en stuurzender

Ditmaal dus op de vroege morgen met een camera én stuurzender onder de arm naar het hoge noorden na contact met de teamleden te hebben gehad.

 

Ik moet zeggen als je op eerste kerstdag in de vroege ochtend op de weg zit, is het heerlijk rustig. Het deed me denken aan de oliecrisis van 1973 met de autoloze zondagen. Toen kon ik op mijn driewieler de wegen ook onveilig maken.

 

Geschuif

Bij aankomst direct de stuurzender (BGY 33) aangekoppeld en na wat geschuif met de soundprocessing klonk er weer signaal van het Kubeeteam.

 

De eindtrap van 1 kiloWatt stond daarna rustig te draaien op 600 Watt en tja wat moet je er aan toe voegen met een leveler van Inovonics (Inovonics-260), Behringer Combinator en stereocoder met clipper van AEV, alles ingeregeld door Jeroen Phantom uit Den Helder.

 

Verder, de muziek in de nachtelijke uren komt uit de PC en overdag van CD, draait dit team de hits de ether in tijdens de marathon die duurt tot en met tweede kerstdag.

 

Stefanovich

Ik had het verder met het Kubeeteam over één van hun teamleden, Stefanovich, zoals de vaste bezoekers van EPC, EPI en de Klompenboer wel weten, een ernstig ongeval heeft gehad. Hij is nu op de terugweg met zijn herstel en het is de bedoeling dat hij tweede kerstdag een bezoek aan zijn maten in de studio brengt .

 

Ook op de terugweg een ruisvrij signaal in stereo en RDS wegdraaiend op de mooie frequentie 93.50 hier in Friesland.

 

Kubeeteam en alle andere marathon zenders succes dit jaar en vooral Stefan veel beterschap en succes met jou herstel.