09-12-2006 Made by twentsche zandhaas

Op bezoek bij het jaarlijkse fenomeen, de LOL, dit jaar vanuit een café met een tentje er aan.

 

Zoals elk jaar kende de LOL problemen. Vorig jaar viel de sound tegen en de zender die moeilijkheden kende. Dit jaar knikte de mast op vrijdagavond waarbij 1 antenne om het leven kwam.

 

Na enige reparatie aan het aluminium en antennewerk stond zaterdagmorgens vroeg de mast toch weer rechtop. De mast was een dikke 80 meter met 8 antennes en koppelbalk, allemaal speciaal ontworpen en zelf gemaakt.

 

Straalverbinding

Eén antenne hing op 3 meter hoog. Deze werd gebruikt voor de ontvangst van het geluid uit de studio dat via een straalverbinding naar de eindzender ging. Vervolgens ging het geluid de Telefunken-kast in die maximaal 14 kW kon gooien maar netjes en vertrouwd op goed 9 kW stond en het signaal de ether door slingerde.

 

De studio was in een gedeelte van een café ingericht. Er stond een grote tent voor ongeveer 250 man voor het café en deze was zaterdagavond ook gezellig vol.

 

De studio was goed gevuld met apparatuur om het muzieksignaal beter dan ooit de ether in te knallen. Dit klonk dan ook super, mede door de Inovonics-soundprocessor met de bekende Behringer Edison hier voor.

 

Vuurwerk

Helaas is het weekend LOL iets minder afgelopen dan gepland was. De mast heeft het voor de tweede keer niet gehouden, mede door rukwinden van windkracht 7. En weer 1 antenne kon dit niet hebben en is overleden nadat deze een mooie vuurwerk-act had vertoond. Dat kwam omdat deze tegen de mast aan ging en na enkele minuten een explosie ontstond en de LOL de zender maar uit heeft gezet.

 

Ik wil de LOL bedanken en ook Iceman voor het maken van de foto’s van de opbouw van de mast.

 

Studiogasten       

 

Opbouw van de mast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Telefunkenbak