15-07-2006

L.O.L. FM, dat is de plek waar we nu zijn en missen kan je het niet met de 74 meter hoge zendmast met erin 8 rossen. De antennes zijn eigenbouw en tevens de koppelbalk die geheel is gemaakt van messing. 

Het station kende veel problemen en dat is begonnen met de modulatie. Tijdens het inschakelen was het al mis. De muziek klonk vervormd en signaal viel elke keer uit. Jammer maar nu de oorzaak nog vinden. Waarschijnlijk lag het probleem in de voeding maar de echte oorzaak is niet gevonden.

 

Kast vervangen

Het team heeft de hele nacht doorgesleuteld en heeft besloten om de 12kW Telefunken te vervangen voor een R&S 10kW. Ook hierna was het drama, niet de modulatie maar door de warmte liet de zender het afweten. Afstellen maar weer en als tussenoplossing is een airco geplaatst op de ingaande lucht. Hierdoor zakte de temperatuur die omgegeven moment 40 graden was, met een buiten temperatuur van een dikke 26 graden.  

Eindelijk, er werkte nog wat. Duidelijk moe van de nacht sleutelen zijn ze toch tevreden over het verdere verloop: alles draait. Het signaal blijft nu in de lucht, enkel hebben ze wat uurtjes verloren.

 

26 man

Uit 26 man bestaat het team en de planning was toch wel dat een ieder aan de beurt zou komen. Doordraaien dus is het antwoord en dat gebeurt ook. De zaterdag wordt nog met een vermogen gedraaid van 7kW maar zondag moest er toch nog een tandje bij. Full trottle op 10kW.

 

Top voor elkaar

Alles voorzieningen bij deze marathon waren goed aanwezig. Goede toiletvoorzieningen, een megatent apart voor het team voor de nachtrust en een tent voor de studio en aanwezigen. Ook de BBQ brandt volop met worst en hamburgers op dat moment. 

Voor een team van 26 man hebben ze weinig aan soundprocessing staan. Een limiter van Phonic -een A6500- dient om het geluid te begrenzen. Daarentegen is de rest goed voor elkaar. Een Yamaha mengtafel, type MG16/4, zorgt voor de muziekmix.

 

SMS-ontvangst

Als Twents team wordt hoofdzakelijk van vinyl gedraaid, de Stageline DJP202 diende voor de draaitafels. Voor de wat recentere platen is gekozen voor de Sherwood DDCD9600 dual cd-player. De techniek voor de sms-ontvangst gaat via de pc en dat is geen overbodige luxe. Het aantal verzoekjes is niet af te schrijven bij deze geslaagde marathon.

 

Het team wil ik bedanken voor de uitnodiging en voor de bijzondere gastvrijheid.

(sorry jongens, tekst is wat korter maar dit komt door werkzaamheden en de warmte van 30+)

 

Filmpje L.O.L Fm

 

 

 

 

 

Extra koeling een airco voor de zender

Koeling voor de zender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Processing voor het geluid.