11-06-20006 Made by the Twentsche Zandhaas en de KVG radio

 

Na lang wachten is hij er dan eindelijk, het verslag van de Lachende Vagebond. Op 9, 10 en 11 juni was het dan zover, het 2e weekend van de Lachende Vagebond draaiend vanuit Geesteren ov. De lachende vagebond bestaat uit de volgende zenders: Twentsche Zandhaas, Pegel fm, Panda fm, Sjaak Bonestaak, radio KVG en de Radio Flamingo. Er werd gedraaid met een mast van 80 meter met daarin 6 antennes en met een vermogen van zoín dikke 2000 Watt, dat er makkelijk uit kwam. Er werd gedraaid via de FM 97.30 st/rds en ondanks Rebecca fm waren ze super aan de band in het noorden  en zelfs bij Rebecca in de buurt. Het vorige weekend werd er gedraaid met een dubbele mosfet, maar na een vergadering waren de leden het met elkaar eens dat er een 2 kW kast moest komen. Zodoende is er een Elenos fabriekszender gekocht van het type T 1800-3. Hier zit de CX-1500 buis in. Weej der van doar.

 

Het weekend

Vrijdagmiddag, een uur nadat de zender ingeschakeld was begon de eindtrap hete lucht te blazen omdat deze in de brandende zon stond. Nadat een parasol geplaatst was ging de temperatuur aardig omlaag, dus dat probleem was verholpen. Verdere problemen zijn er niet geweest met de zender. De jongens hebben een oude koeienstal, Jampies Skihut (genoemd naar de eigenaar), omgebouwd tot een draaihok. Vergeleken met het vorige weekend zijn de jongens er best op vooruit gegaan. Alles in het hok was super in orde. Er waren twee kleine hokjes voor de leden, een draaihok en een apart hok voor het bier en de droge worsten. Het grootste gedeelte, de oude Ďdeelí, van de schuur was voor de studiogasten. In het draaihok was een verhoging gemaakt zodat degenen die aan het draaien waren een goed overzicht hadden. 

Vrijdags tegen 3 uur ging de mast de lucht in en werd de Elenos aan de band gezet. De jongens kregen direct al telefonische reacties uit Groningen, Almere, de Schipholtunnel, Zwolle onder de rebecca-mast (die op de 97.20 zit) en ook op de rondweg in Amsterdam was de ontvangst nog goed. Door de vele reacties waren de jongens extra enthousiast en het ging boven ieders verwachting doordat er dat weekend zulke goede condities waren. Vrijdag en zaterdag was het weer reuze gezellig en door het goede weer zaten de meeste gasten buiten op het terras. Zondagavond om 9 uur werd er door iedereen een afscheidswoord gedaan en toen was het ook mooi geweest.

 

De apparatuur

Alle voorzieningen waren getroffen voor dit weekend. Er werd gedraaid met twee gemini XL-500 II platenspelers, een Behringer 2004A mengtafel en een md- en cd-speler voor de tunes. Ook hier werd, net als bij vele andere stations, voor bijna 100 % van vinyl gedraaid. Ook originele cdís waren van de partij. De soundprocessing bestond uit een Tube Composer, een Ultraflex, een Ultramizer, een Ultra-Dyne 9024(HET monster), een Edison en dit werd afgemaakt door de Inovonics 250. Het stereo en RDS-gedeelte werd aan het MPX-signaal toegevoegd door de Katruud stereo/RDS- coder van de radio KVG. Daarna ging het signaal door de modulatiekabel naar de 50 Watt sturing, de eindtrap en door naar de 6 Veenstra-rossen. Van daar uit werd het signaal uitgestraald over een groot gedeelte van Nederland.

 

Frikandellen

De toiletvoorziening was geregeld door de Twentsche Zandhaas himself. Verder was het bier lekker koud, de droge worsten goed te eten, maar de frikadellen en warme gehaktballen waren niet te eten.

 

De Vagebond wil alle studiogasten bedanken voor dit grandioze weekend! Met een paar maanden zijn ze er vanzelf weer.

 

Studiogasten