14-01-2006                Reportage door Twentsche Zandhaas

Afgelopen weekend 13-15 januari was het zo ver voor de Lachende Vagebond vanuit noord-Twente.

Acht piraten, waaronder de Pegel, het Flamingoteam, de Kornuiten, Twentsche Zandhaas en het Kanon van Geesteren waren het hele weekend te beluisteren via de 97.6 stereo en RDS.

Vrijdag rond 5 uur ging de zender aan en alles ging die dag goed.  s Avonds was er een striptease en zelfs de heater was haar nog niet te heet (jongens uit Den Ham nog bedankt). Ze ging door tot s nachts laat.

Zaterdag en zondag was het druk, mensen liepen af en aan.

Alleen kreeg de Twentsche Zandhaas het zaterdagmorgen een beetje benauwd. Ik kreeg namelijk controle van de Klompenboer zelf, gelukkig geen klachten gekregen en Wilco bedankt voor de komst en hopelijk smaakte Spalink goed.

De telefoon rinkelde regelmatig, ook van heiden en ver. Van Groningen op de radio tot Brussel via de stream. Iedereen was dik tevreden over de prestaties van de zender, een dubbele mosfet, die nog geen 600Watt draaide en op een kraan stond. Hij was aangesloten op 4 antennes op 50 meter hoogte. De kraan is een bekende uit de omgeving en wordt regelmatig verhuurd.

Zondagavond om 8 uur was het mooi geweest en ging de stekker er uit. Dit wat maar goed was ook want de gemeente en dhr T. Brouwer waren ingelicht over deze actie. Dinsdagmorgen kwamen het AT en politie zelf ook een kijkje nemen, maar alles was toen al weg.

Het hele team van De Lachende Vagebond wil iedereen bedanken. De Sita-boys, Huub en Henk en ook het AT en gemeente en hopelijk tot volgend jaar.