Impressie gemaakt door Wilco 04-06-2006

Op weg naar een piraat in Salland, rand Twente. Station Mantana dat bestaat uit een team van 2 man.

In eerste instantie dacht ik aan een zolderkamerpiraat gezien de masthoogte en het vermogen, maar niets was minder waar.

Weliswaar was dit niet de hoogste mast met het hoogste vermogen, maar wel prachtig om te zien hoe het ook kan, zonder veel masthoogte en vermogen.

De antenne met erin een enkele Ross stond op een hoogte van een kleine 10 meter. Alles werd aangestuurd door een zender die ruim 30Watt leverde.

Een VFO-zender, eigenlijk uit mijn tijd, in een nieuw jasje gestoken. Een VFO met een PLL aangekoppeld die 1Watt levert met als eindtor een 2n3553.

In dezelfde stuurkast zat een eindtrap, een BLY87 goed voor 10Watt, die vervolgens de eindtrap aanstuurde met een ABH711585 ofwel een BLY98.

De studio was net nieuw gebouwd en ook ruim van opzet. Er werd gebruik gemaakt van een enkele platenspeler en 2 cd-spelers. Het mengpaneel is een MC Crypt SA202 en een cassettedeck werd gebruikt om de dB's in de gaten te houden tegen overmodulatie.

Dit station gebruikt geen soundprocessing en alles gaat kaal de zender in, met uiteraard wel de equalizer die in het mengpaneel zit ingebouwd. Ook stereo is niet aanwezig maar dit zit er zeker aan te komen.

Verder is het team vrij jong maar al ruim anderhalf jaar bezig op het gebied van piraterij. Op deze locatie zijn ze nu 3 maanden actief en ze hopen hier nog een enige tijd te kunnen zitten om verder uit te breiden.

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en voor mij een tijd die wel wat aan mezelf deed denken.

 

 Filmpje Mantana

 

 

 

 

De zendinstallatie

 

Stuurzender met erachter de BLY87 10watt