08-12-2006

Vandaag gaan we weer eens op bezoek bij Maximaal, de jaarlijkse marathonzender die omstreeks deze tijd, als alle teamleden vrij kunnen krijgen, zijn platenprogramma draait.

Het team dat bestaat uit 8 man was dit al eerder van plan, maar het werd elke keer uitgesteld.

Op zich eigenlijk wel geluk gezien de overvolle band. Het valt dit weekend nog reuze mee en de frequentie 96.50 werd in deze omgeving goed schoongehouden. Dus draaiden ze hierop en dit alles in stereo en RDS.

 

Locatie

Het is altijd weer zoeken waar dit team zich bevindt. Op deze unieke locatie geen tent en geen café maar het is een oud clubhuis waar het team is gevestigd.

 

Een prachtige locatie verscholen door de bomen maar lastig is te vinden. Voor de stroomvoorziening hebben ze zelf gezorgd. In een bus staat een uit de kluiten gewassen aggregaat te draaien met de uitlaten door het dak heen gemonteerd. Zelf heb ik zoiets niet eerder gezien.

 

De eindtrap is een inmiddels bekende aan het worden. Een Elenos, goed voor ruim 2 kW met daarvoor de nodige stuurzenders.

 

Soundprocessing

Ruimschoots aanwezig en alle klanken komen van het merk Behringer, een Ultra-Dyne 9024 met een Utrafex T1954, een Autocom Pro MDX1400 en een Edison EX-1 zorgen voor de klanken en de processing.

 

Ook het mengtafel is van Behringer: een UB1821FX. Verder wordt er gebruik gemaakt van 2 draaitafels BST PR-100, 2 cd spelers en er werd van MD gedraaid.

 

SMS-techniek komt via de PC, al laat deze techniek het behoorlijk in de steek op dit moment waardoor er wordt voorgelezen met de telefoon in de hand.

 

Een prima sfeer met uitstekende platen die we wel kennen van dit Drentse team.

 

Bedankt voor de uitnodiging en uiteraard de droge worst.

 

Filmpje Maximaal

 

 

De 45 meter hoge constructiemast

 

Zender opstelling

Stuurzender

 

De Elenos eindtrap 220volt uitvoering

Stereo RDS

Soundprocessing

 

 

SMS telefoon