PCH 31-06-2006 Klompenboer

Wat kan er nu mis gaan bij een team dat zoveel ervaring heeft, zou je zeggen. Het antwoord is ALLES. Bij de opbouw ging het al mis. De mast van 75 meter wilde niet omhoog. Er moest een andere mast geregeld worden.

 

Leuke brieven

Geregeld is een groot woord, want deze lag al elders klaar vanwege de ‘leuke brieven’ die vele teams krijgen vandaag de dag. In een recordtijd is de nieuwe mast van 76 meter door het team in elkaar gezet en overeind gezet. Helaas vanwege omstandigheden en aanpassingen konden er minder antennes in, 4 ipv 8. Dus ook minder vermogen, maar nog genoeg op de klok. Zo’n 7 Kilowatt op de 4 fabrieksbreedbanders.

 

Discolicht

Tot zover leek alles goed te gaan en alles draaide prima tot vrijdagmorgen vroeg. Een enorm gescheur in de modulatie en wegvallende RDS en een stereo als discolicht. Wat nu weer? Gedacht werd aan een defecte soundprocessor van Omnia en deze werd vervangen. Maar helaas bleef het geluid slecht. Nu de stuurzender maar vervangen. Logisch, het geluid klonk alsof het naast de frequentie stond, vreselijk om aan te horen.

 

Eindbuis

Maar helaas ook dat was het probleem niet, al was het wel mooi om al die verschillende stuurzender naast elkaar te zien. Knetter de knetter was het ff bij dit degelijke team. Nu doet niks het meer. De zender geeft wel vermogen maar geen eindvermogen. De buis kadoek en dat terwijl ze met dit juweeltje uit de R&S-kast heel zorgvuldig te werk gingen. Tot overmaat van ramp was ook de koeling van het bier defect, dat kon er nog wel bij. En toch, een ieder bleef rustig en dat maakt het mooi om zo'n team aan het werk te zien.

 

Snel weer terug

Ik ben later maar weggegaan in afwachting dat alles weer draaide. En gelukkig PCH zat in de loop van de middag weer aan de band. De marathon is zondagavond om precies middernacht toch nog tot tevredenheid van het team beëindigd.

 

Bedankt voor de uitnodiging en voor de sapjes al lieten deze wat sporen na in het zwembad, zo te zien.

 

De 4 CTE antennes

 

 

Het gloeien van de buis

 

Ook filters voor de inlaat koeling  van de zender

 

 

 

Achterkant van de R&S kast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

een kijkje in het aggregaat

 

Dit was geen diesel geur maar de geur van de droge worsten

 

 

De koeling van de defecte bieropslag

 

 

Kolenbrander transport voor al uw zwembaden

 

Uiteraard moest deze wel gevuld worden, graag help ik een handje