20-02-2006

Te horen op de radio op de 97.60 MHZ in mono en RDS vanaf het Sallandse gras.

In de middle of nowhere draait het station PCN een marathon van 3 dagen.

De teams bestaan uit 7 leden uit deze omgeving. Ze hebben zich samen gevoegd om 3 dagen te kunnen uitzenden. Het was de bedoeling om in stereo te draaien, enkel haperde de stereocoder.

Ik hoor ze op de radio nog zeggen ‘in de verwarmde feesttent’. De tent klopte wel maar warm was het niet bepaald. De gure noordoostenwind zorgde ervoor dat de temperatuur te wensen over liet ondanks de heater.

Koud was het dus maar ze gaan door ondanks wat kleine tegenslagen. De mast staat nu op een hoogte van ongeveer 26 meter omdat de motor die hem naar 30 meter had moet trekken, het heeft begeven.

Ondanks dat draaien ze goed weg met de 2 Rossen en een enkele mosfet, de K350, goed voor ruim 300Watt

De stroomvoorziening die ze nodig hebben voor de zender en apparatuur en verlichting komt van een benzineaggregaat die volgens de papieren 5200Watt aan zou moeten kunnen. Enkel als alles aan staat, knippert de verlichting in de tent. als ik dat mag beoordelen valt het stroomverbruik dan wel mee.

Maar goed het werkt, al moeten ze wel vaak naar buiten om het aggregaat te voorzien van nieuw vreten.

Ook weer mooi om te zien is de simpele opbouw van de soundprocessing. Een mengpaneel Skytec TEC250 een Composer Pro MDX2200 van Behringer en een equalizer erachter. Zowel van single als van CD werd bij dit station gedraaid. Een beetje om en om omdat er maar 1 platenspeler aanwezig is in de studio.

Ik wil het team bedanken voor de gastvrijheid en de uitleg.

 

Video PCN

 

De 2 Rossen

De voet van de mast

K350 zender en eindtrap in één

 

Aggregaat tbv voor het geheel

 

 

 

 

Soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lowbudget geen vork aanwezig