01-10-2006  Reportage by Clubdigitaal

 

Na een uitnodiging op naar een plaatsje onder de rook van Kampen waar de PCW hun marathonuitzending verzorgde.

Ondanks tijdgebrek moest ik in de avonduren er na toe wat ik eigenlijk wel jammer vond.

Want ik wist eigenlijk wel dat het super gezellig zou zijn. Bij aankomst in het donker was alles prima voor elkaar. Zo te zien een weiland waar je kunt parkeren en verlichting ruimschoots aanwezig. In de feesttent aangekomen was het al dringen geblazen. Vol??? Zo vroeg in de avond.

Natuurlijk werd ik al gelijk verwelkomd door de teamleden want we kennen elkaar al een beetje en werd mij gelijk gezegd wat op de foto mocht en niet.

Dus was dit gelijk uit de wereld en kon ik gelijk de camera ter hand nemen om wat foto’s te nemen van dit gebeuren.

Teamleden

Het piratenteam bestond uit 3 teams met de namen firma IJsselpiraat, de Lucky Star en de Kleine Herman en natuurlijk vele medewerkers die de marathon tot een succes maakten. Want er werden natuurlijk niet alleen plaatjes gedraaid maar ook de hapjes en drankje werden door vrijwilligers verzorgd. En op een snelle en nette manier, dat mag ook wel eens gezegd.

 

Audio

De audio zag er ook prima uit. Aan soundprocessing stond er niet veel achter maar het klonk prima in de oren. Het draaifornuis was de Behringer DX-1000 en er werd veelal van pc gedraaid en twee cd spelers. Natuurlijk werd de SMS ontvangen via de pc .

Mast en zender

De mast die werd gebruikt was telescoopkraan van maar liefst 85 meter en daar de topbuis op van 20 meter. Daarin 8 antennes van het merk KB die de 5 kW makkelijk aankonden

Ze wilden graag 10 kW zien maar er werd toch van afgezien. Ze hadden toch al het bereik dat ze wilden en om 2 dB meer op de radio’s te zetten is onzin. De mensen horen ons toch??

Wat voor risico’s neem je dan weer. Er kan van alles mis gaan, dus we gaan mooi voor de zekerheid dat alles heel blijft.

Feestavonden

Die waren er natuurlijk ook en wel twee. Op vrijdagavond hadden ze Silvia Swart die voor een bomvolle feesttent stond en zaterdagavond moest het IJsselduo de tent op z’n kop zetten. Wat na wat kleine mankementen natuurlijk het duo wel lukte.

Daarna stond er nog een klein artiestje, Aukje die met haar idoolhits Charlene ook nog even de bühne onveilig maakte.

Ik bedank het team natuurlijk voor de sapjes en tot de volgende keer.

Willem Clubdigitaal