05-05-2006 Wilco

Met angst en beven zonder uitnodiging richting de Piratenbar. Het was niet zozeer het onaangekondigde bezoek, maar ik ben op de scooter. Die wil nog wel eens uitvallen en dan wordt het lopen met dat kreng.

Het was weer een bekend team voor me. Een team met van alles wat eigenlijk, in elk geval waar je je welkom voelt.

Het team bestaat uit 7 man jong en oud die afwisselend zijn eigen programma draait. Dit bunt de jongens uut Salland.

Op afstand kon je de ruim 52 meter hoge mast al zien met erin de 4 rossen. Helaas ging niet alles in één keer goed. Ze hebben nieuwe rossen laten bouwen maar deze waren niet goed. De oplossing kwam van een plaatselijke piraat die op non actief is gesteld (helaas). We praten over MAD, uiteraard.

De afstemming in Ommen was zeer goed en dat bleek ook wel uit de vele verzoekjes die ze binnenkregen. De zender was een dubbele Mosfet die een kleine 600 Watt levert op 8 Ampère.

De stroom voor de zender komt niet van het aggregaat, maar van een huis verderop. Dit betekent spanningverlies met deze dunne kabel.

Al-met-al perfect aan de band op de 97.60 in stereo en RDS. Ik kom uit deze streek en dan is het voor mij wat anders.

Moet wel zeggen, ik heb zelden zo'n afwerking gezien op een graslocatie. Een prachtige barstudio en mooi afwerking.

Bij dit station wordt voornamelijk van vinyl gedraaid en hiervoor gebruiken ze de Reloop Rp-2000 mk3s draaitafel en een Skytec tec3020 draaitafel. Als mengtafel wordt de bekende DX-1000 gebruikt. Ook wordt er van cd gedraaid, JBC Systems CD560, voor de nieuwere nummers.

Het geluid wordt relatief simpel de zender ingestuurd, maar er is toch een goed en fris geluid. Hier wordt gebruik gemaakt van een equalizer van Behringer Ultragraph Pro FBQ1502 met een Composer van Behringer Pro-XL MXD2600 als compressor/limiter.

Verder valt er weinig te zeggen over de sound behalve nog de microfoonecho. Deze wordt ook verzorgd door Behringer Virtualzek Pro DSP 2024p.

We weten dat de stroomvoorzienig voor de zender van het lichtnet komt, enkel de tent en de studio worden voorzien van een eigengemaakte aggregaat die achter de tent loopt te brullen.

De hele buurt is op de hoogte gesteld van deze marathon om problemen te voorkomen. En wat wat blijkt? De hele buurt komt buurten.

Prachtig hoe deze bevolking het opneemt voor de piraten.

De volgende dag was ik weer aanwezig en alles werkte nog, op het aggregaat na dan, er was een brandstofleiding gesprongen. Geen koeling en geen muziek meer in de tent.

Er wordt haastig een extra draad uitgerold van de woning veel verder op naar de studio zodat er weer muziek was.

Later op de middag ging het weer mis, de zender ging uit de thermische beveiliging van de haspels knalde eruit.

Na wat meetwerk werd een tijdelijke oplossing gezocht en binnen 5 minuten waren ze weer in de lucht.

Bedankt voor de drankjes en voor de gastvrijheid top voor elkaar.

 

Filmpie PBN

 

 

 

De metertjes van de mosfet

Opstelling van zendapparatuur

Het aggegaat tbv voor tent een koeling

 

Dubbele cd-spelers

 

 

Echo controll

Soundprocessing

Versterker voor de studio

Rds en stereocoder