17-11-2006

Dit keer gaan we verder Twente in. Een flinke rit voor mijn begrip maar dat heb ik er graag voor over. Aangekomen zijn we bij Piraten Combinatie Mekkelflits die dit weekend een marathon hebben georganiseerd.

 

Na even wat zoekwerk omdat bijna alle toegangwegen waren afgesloten door werkzaamheden uiteindelijk de locatie toch gevonden, na twee keer vragen.

 

Het team dat bestaat uit een formatie van 15 man hebben er duidelijk zin aan. Platen draaien dit weekend op de 94.30 in stereo en RDS.

 

Versa-tower

En dit lukte op wat kleinigheden na dan: de mast. De mast stond momenteel op 32 meter maar dat was ingeschoven. Een legerconstructie, Versa-tower, moest hem eigenlijk naar ruim 50 meter brengen. Maar door de topbuis durfden de jongens het niet aan.

 

Verstandig, een team dat risico's durft te nemen maar zich niet in gevaar laat brengen. Ze proberen het eerst wel een keer zonder topbuis omdat het de eerste keer is dat ze de mast gebruiken.

 

Dubbele CX

De zender is een oudje en wel een dubbele CX, al zou je dat niet zeggen als hem ziet staan en hoort. Het lijkt eerder een Mosfet zoals die eruit ziet en zo rustig hij loopt.

 

Het vermogen dat eraf komt is zo'n 900Watt en dat is genoeg vertelden ze. Helaas ging het de eerste nacht al mis met de koeling. En van de twee blowers stopte ermee. Het geluk was dat ze 2 blowers op de zenders hadden staan, anders was het einde oefening geweest.

 

Eigenbouw

De blower werd vervangen voor de zekerheid en daar ging die weer. De antenne waar het signaal uit moet komen bestaat uit 4 eigenbouw Rossen.

 

Wat toch weer mooi is, is het teamwerk. Zo ook de overnachtingen want achter de studio stond een extra tent waar alle 15 leden de hele marathon vertoefden en zich de nodige rust gunden.

 

Het team draait op zich goed en flexibel en ze hebben dan ook geen draaischema.

En het zijn lange dagen, want ze draaien door van donderdag tot maandag.

 

Processing

Deze bestaat uit een Autocom van Behringer, de MDX1400, een Utrafex EX3200 en een ultramizer 1424p. De stereo en RDS komen net nieuw binnen van Kathruud. Ze kenden wat opstartproblemen met deze coder door eigen onkunde.

 

Veelal werd hier van CD gedraaid maar ook vinyl kent zijn weg. Twee platenspelers van Dap AudioT1000 en een Mc Crypts DJ100 dual cd speler werden gebruikt. De SMS gaat via de computer.

 

De afstand was me het zeker waard, ook dankzij het welkom van deze Twentse piraat. Bedankt maar weer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De stuurzender

Eindtrap

 

Voeding voor de CX

 

CD koffers en vol

 

 

 

 

Soundprocessing

 

Programma MagicRds een uitleg ervan

 

 

 

 

De meeste teamleden op foto

 

 

 

 

Zo mag die ook wel gevuld wezen

1 van de 2 verwarmers voor de tent