28-07-2006

Dit keer was het iets aparts, niet zozeer de studio de zender of wat dan ook. Neen, het waren de piraten uit deze regio. De omgeving ken ik goed vanwege de oude werklocatie maar niet zozeer de mensen daar.  

Enorm gastvrij en niet zozeer alleen de piraten maar ook de aanwezige bezoekers. Zelden heb ik zo’n ontvangst gehad en dat is leuk en dat maakt de hobby gewoon schitterend.

  

Heuvel

We zijn in het Noordwesten van Overijssel bij de Ruisbreker die voor de 2e keer een marathonuitzending houdt in deze omgeving. De platenkeus was goed en locatie schitterend. Prachtige uitleg en nog beter de plek waar ze zaten. Ze zenden uit vanaf een heuvel dus die extra hoogte hadden ze alvast te pakken.

 

De zender was een dubbele Mosfet die boven in de mast hing vanwege minimale kabelverlies, en dit blijkt te werken. Verzoeken die uit heel Noord-Nederland binnenkomen. En dat met 600Watt op de klok met een antenne hoogte van ruim 30 meter. Het team zond uit in stereo en RDS op de 96.40Mhz.

 

Oudje

Maar niet alles ging goed bij deze marathonzender. Veel brom in het begin maar waar zat dat nu? Er werd gezocht en gevonden. Een aardlus was het resultaat maar ook daar bleef het niet bij.  

Brom in het mengpaneel en de éne na de andere mixer werd aangesleept om het probleem op te lossen. Na het 4e mengpaneel, een oudje, was het goed. Zo zie je maar weer dat niet elk mengpaneel geschikt is voor HF.

 

De tent van dit team kwam me wel heel bekend voor. Deze werd vorig jaar gebruikt door een bekend team in Salland en dat doet me deugd en me weer verlangen naar de thuishaven. Zover is het nog niet en het thuisgevoel gaven deze jongens zeer zeker voor de volle 100%.

 

Eenvoudig maar goed

Het team bestaat uit 6 man die elkaar aflossen  en alleen zijn etherpiraten met en zonder stempel. De studio was ruim opgezet en voorzien van nodige apparatuur. Enkel de soundprocessing was miniem, enkel een Behringer Autocom MDX 100 die werd gebruikt voor de sound. Ook hier werd een cassettedeck gebruikt als ledbalk. De mengtafel die wel goed werkte, is van het merk JB  Systems. Eenvoudig maar goed.

 

Dit team wil ik bedanken voor de gastvrijheid, de uitleg en spontaniteit en hoop vaker in deze regio te kunnen verkeren.

 

Filmpje Ruisbreker Fm