01-06-2006

 

Opbouw 1e locatie  Uitzending 1e locatie  Verkassen

 

Zender en mast  Uitzending 2e locatie  Laatste minuten Mp3

 

Het is weer zo laat. Een gecombineerde piratengroep vanuit de helstreek van het oosten des land. SADO of wel Schijt aan de Overheid. Een naam die heel snel is bedacht, maar meer naar AT toe dan de overheid. Beleid waar ze het duidelijk niet mee eens zijn.

 

De groep piraten bestaat uit 10 man maar er kunnen er ook 20 wezen of 30 of 3 ik weet het niet. Ze draaien vanuit de kelder in een café/restaurant met alle voorzieningen. Een ontzettend mooie plek met alles aan boord. De mast van ruim 74 meter met erin 8 rossen en een vermogen van 8 kW, of was het nu 900Watt?

 

SMS plat

Alles tip voor elkaar, maar tijdens de test gaat het mis. De zender weigerde dienst. Elke keer vloog de aardlek eruit, en er werd veel gesleuteld om dit probleem te verhelpen. Helaas lukte het niet zonder monteur. Later bleek dat een condensator defect was.

 

Uiteraard met monteur wel en daar is SADO in de lucht op de 97.00 in stereo en RDS en hoe! De verzoekjes kwamen binnen in grote, heel grote getale. Teveel om op te noemen en dat is boven verwachtingen. De muziek is immens populair en dat kun je nu wel merken door de verzoekjes. Het gaat zover dat SMS’en een paar uur lang niet meer mogelijk was.

 

Piraten zijn populairder dan ooit en door velen gerespecteerd. Op elke bouw en locatie hoor je deze muziek. Helaas net geen 24 uur later krijgen ze de brief, gebracht door één agent die de politie binnen heeft gekregen via de fax. EUR 4500 dwangsom per dag is de boodschap met onmiddellijke ingang.

 

Doordraaien

Na overleg willen ze doordraaien en leggen de €4500 op tafel om 24 uur verder te kunnen draaien. Alleen dat moet wel met toestemming van de eigenaar van de horecagelegenheid. Jammer, met alle respect, ze zag daar vanaf en besloot het team met onmiddellijke ingang de zender uit te schakelen.

 

Maar SADO zal SADO niet zijn om door te gaan. Wie A zegt moet B zeggen was het motto. Unaniem werd besloten om te verkassen, enkel er was geen tent en geen mast. Dit werd in een ongelofelijk snel tempo geregeld. Mast, tent, horeca, noem maar op, alles werd geregeld. Het stond al op nieuwe locatie voordat alles was afgebroken op oude locatie.

 

De agent die heel schappelijk was met de handtekening op de brief, ging er inmiddels vandoor. Na zijn vertrek is er begonnen met demontage van de studio en zender. De mast blijft even staan en wordt later afgebroken. De nieuwe locatie is machtig mooi, enkel ook riskant. Het is gemeentegrond waardoor je geen dwangsom kunt krijgen maar je moet van de zender af.

 

Gigantisch snel

Alles maar dan ook alles gaat in no-time verder. De tent staat gigantisch snel en ook de mast maakt flinke vorderingen. Helaas niet zo hoog maar voldoende. De ruim 50 meter mast met dit keer 6 rossen, moet het signaal verder brengen.

 

Zover gaat het niet de zender weigert weer dienst. Dit keer wel gloeispanning maar met de hoogspanning knalt elke keer de zekering door. Na lang zoeken blijkt dat tijdens transport wat mis is gegaan. In de gelijkrichterlade is een pen krom waardoor hij geen negatief krijgt. Ook hier is weer snel een reservelade aanwezig maar ook deze werkt niet.

 

De volgende dag werd het probleem ontdekt door een bekende piraat, de hoofdschakelaar was naar zijn grootje. Na dit verholpen te hebben gaat het weer volop. Alhoewel volop, door de nog ingekorte mast nog niet full trottle. Hier zullen ze mee moeten wachten totdat de mast verder omhoog gaat.

 

Rare wereld

Tot die tijd is daar het wachten op, maar helaas ook hier krijgen ze problemen met de overheid. Het is toch raar pedofielen knooien maar raak en om een zender maken ze zich druk. Een rare wereld waar alleen geld verdiend moet worden en hier valt wat te halen.

 

Ze gaan door ondanks een aantal waarschuwingen op de nieuwe locatie. Eigenlijk simpel het mag niet en er staat een hoge boete op, maar we willen zo graag. Door zulke revanche-acties van AT loopt niet de spanning maar wel de adrenaline op.

 

Grof materiaal

Om 19:30 kregen ze weer bezoek van hogerhand van 2 agenten met de vermelding dat binnen een uur de zender en alles van locatie verdwenen moet zijn, anders wordt grof materiaal gebruikt om het te verwijderen. Het team is van deze woorden totaal niet onder de indruk en gaat door. Muziek maken waar wij als team voor de luisteraars voorstaan en dat zijn er tienduizenden in deze regio.

 

Wel wachten ze in spanning af wat er over een uur zal gaan gebeuren. Niets dus, wel rijdt er af en toe een burgerpolitiewagen rond. Door de gigantische menigte en door alle liefhebbers van deze muziek is het onbegonnen werk voor justitie.

 

ME?

Uiteraard verwachten ze ME, enkel voor een zender zal dit weer een blamage wezen van AT.

De uitzending gaat tot nu toe door in alle rust en gezelligheid en waar wij als liefhebbers van dit lied om vragen

 

Toch uit de lucht

Helaas is rond 6 uur vanochtend het dappere station SADO (Schijt Aan De Overheid) uit de lucht gehaald met ongeveer 100 man politiemacht inclusief de eenheid van de blauwhelmen oftewel het Arrestatieteam, zo meldt SADO op haar website.

Hierbij zijn 12 personen hardhandig met knellende handboeien in de wagens gesmeten om ze mee te nemen naar het bureau voor verhoor. Daarbij is de mast; die overigens gehuurd was, in delen van 4 meter stukjes geslepen.

 

Geluidsboxen zijn in elkander geramd, waarbij ook het omhulsel van de R&S kast (zender) vernield. Overigens zijn een aantal spullen waaronder geluidsapparatuur en zendinstallaties veilig onderbracht en gered van deze zogenaamde Gestapo-actie.


Helaas is er een auto aangehouden die enige spullen waaronder singels vervoerde, ontruimd,

spullen in beslag genomen en de bestuurder meegenomen voor verhoor naar het bureau te Zwolle. Er zijn geen klappen of dergelijk ongeregeldheden voorgevallen.

Rond 15.15 u zijn de personen vrijgelaten, na 8 uur in een cel te hebben doorgebracht inclusief zwaar verhoor, door de heer Van Essen, Nijland en Van der Star..