01-08-2006

SVTK of wel Studio Vrij Twente Kanaal daar zijn we naar toe geweest op mondeling verzoek en daarna nogmaals een SMS gekregen met de uitnodiging. Vijf dagen lang hebben we kunnen genieten van dit station vol muziek en vertier, zowel in de ether als op locatie.

 

En wie kent ze niet of heeft er wel eens van gehoord? Ik denk inmiddels een begrip op de Nederlandse radio vooral voor de luisteraars want die hebben in gigantische getallen gereageerd tijdens deze marathon.

 

Ze draaien veelal de ‘Twentsche’ muziek en dat houdt in veel Duits en muziek van eigen bodem en dat is wat SVTK maakt. En dit alles voornamelijk van vinyl of anders van originele cd.

 

Bouwvak 2006 maakt wat meer bijzonder dan afgelopen jaren dat de frequentie 97.00 druk bezet is. Hij is tot nu toe door 3 piraten gebruikt die achter elkaar uitzenden. Als de één uitschakelt neemt de andere piraat het over. Voor de luisteraars is dit gewoon gigantisch mooi.

 

Een mast met een hoogte van 84 meter moest zorgen voor verspreiding van het signaal door grote gedeelten van Nederland. En uiteraard ook dankzij de sterke stofzuiger die het zendvermogen uit de antennes gooit.

 

De voorlaatste avond van dit station is gepaard met een optreden van Silvia. Met de nodige reclame kwamen de mensen van heinde en verre en met grote getale er op af. Al was het tot 22:00 nog wat rustig met tussen de 125 en 150 man, maar dit veranderde snel na 22:00 uur. Het bezoekeraantal was al snel verdubbeld om toch een glimp van deze zangeres en het team te kunnen opvangen.

 

De gastvrijheid en sfeer zijn hoog bij dit station en we zijn tevreden vertrokken met een reportage en mooi optreden.

 

Optreden Silvia

 

 

 

 

 

De stofzuigerruimte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schop deze man eruit als je hem tegen komt,en geef hem een scheerapparaat