07-07-2006

Schrik van 12 met de jaarlijkse marathon bestaat uit een team van 9 man sterk. Een gedegen team dat in deze regio de koppen bij elkaar heeft gestoken om er een leuk en gezellig weekend van te maken met de nodige vergunningen voor de tent. Dit was geen enkel probleem en het team heeft er zin aan en de omgeving ook, aan de slag kunnen we.

 

Testzender

Bouwen geblazen was het weer en in dit team heeft een ieder een functie, soundtechnicus zendermonteur, barmensen en ga zo maar door. Het script is klaar maar de problemen staan er niet in vermeld, zoals het wel vaker voorkomt. De sound klonk voor geen meter achter de testzender en hier werd driftig aangesleuteld tot het juiste geluid. Intussen werd de mast in elkaar gebouwd, tent opgezet, werk genoeg voor dit weekend.

 

De sfeer is prima totdat de zender het begaf, aardlekproblemen waar hebben we die meer gehoord? Enkel zij kenden op dat moment het probleem niet. Het aggregaat was te nieuw voor de zender waardoor de aardlek er elke keer uit knalde. Voor nood werd dus een ander aggregaat gehaald, een 100KVA, wat ouder type en hogere aardlekstroom. Dit was wel het 4e aggregaat maar nu is het goed, power erop en platen draaien, daarvoor zijn we druk geweest.

 

Meer dan 90 meter mast

Intussen waren ze wel 12uur verder en de hele nacht aan het zoeken geweest naar de storing. Ook werd er alvast reserve onderdelen vanuit Twente gehaald mocht het toch niet lukken. En dan is het toch weer mooi dat een ieder elkaar voorthelpt.

 

De ruim 90 meter hoge zendmast doet zijn werk uitstekend met erin de 8 eigenbouw Rossen en met input vermogen van 5 Kilowatt uit een R&S kast. De kast loopt op zijn slofjes te draaien. De verwachtingen waren duidelijk niet zo hoog als de werkelijkheid. Een enorme stroom verzoekjes denderden via GSM binnen uit het land. Helaas met de hand opgeschreven op dat moment.

 

Soundprocessing

Wauw dit gaat gek maar wel kicken zeg, en toch blijft het team bescheiden zo ook de technicus van het geluid. ‘Ach stelt niet zoveel voor’ zegt hij, maar loop maar mee. In de oude omgetoverde rijdende winkelwagen stond de soundprocessing. Een Behringer MDX8000 werd gebruikt als hoofd. De complete opstelling was een Combinator MDX8000, een Aphex Dominator 720 en een Behringer Ultramizer Pro PSP 1424p om geluid weer op te peppen. En een Behringer Edison EX-1 voor de verbreding van de stereo.

 

De MDX 8000 werkt prima maar niet alleen zegt hij. Het apparaat moet te hard werken dus vandaar de APHEX ertussen. Duidelijk een soundfreak en ik hoor alleen wat ik mooi vind en dat is het. De spraak viel mij ook op, dat die hard en zuiver was. Deze kwam uit een Behringer Virtualizer Pro DSP2024p met als micro een bijna totall loss ding: een Soundlab G150. Schitterend hoe nuchter ze zijn over dit gebeuren. ‘We zijn allemaal klein en nu ff mega, dat moet je gewoon onthouden’.

 

Terug naar de studio begon het toch te hozen waardoor in 1 stopcontact water kwam en weg spanning en geen geluid meer. Uiteraard werd dit ook opgelost.

 

Ook vinyl

Bij dit station werd van CD en van vinyl gedraaid. Voor de draaitafels is gekozen voor JBSystems Disco 2000 met speciale elementen. Het mengtafel-gebeuren is de bekende DX-1000 en de cd spelers ware van Citronic ProAudio CD-2 en alles werd in de studio in de gaten gehouden door Pinguin audiometer.

 

Perfect voor elkaar ook ’s avonds avond was de tent vol waardoor er mensen buiten moesten staan om dit evenement mee te maken.

 

Ik wil dit team bedanken voor de uitnodiging en uitleg en uiteraard de sapjes

 

 

 

 

 

Hier staat die in de keet de R&S kast

 

 

 

Voor de regen onder het zeiltje

Soundprocessing van Schrik van 12

 

 

RDS decoder2000

Stuurzender die werd gebruikt voor afregelen sound

Hiermee werd de sound in de gaten gehouden

Processing voor spraak

de platen collectie

 

 

 

 

 

 

 

De koeling voor het bier was bevroren