15-12-06        Door Gup

We zijn aangekomen in een plaatsje in het Zuidosten van Drenthe en gaan op zoek naar de studio van radio Spitfire. De mast was zo verlicht dat we het niet konden missen.

 

Na een beetje zoeken in de bouw kwamen we aan in de studio. Het is een redelijke kleine studio maar van alles voorzien. De studio is gezellig aangekleed en professioneel afgewerkt. Helaas geen verwarming, maar naar een tijdje was het toch goed op temperatuur.

 

Mast

De mast bestond uit 2 delen van 12 meter met daarop 13 meter buis. Deze mast wordt uitgelierd tot een hoogte van rond de 33 meter. Omdat de tuin niet zo groot is, kantelde de mast half over de tuin van de buren. Dat vonden ze niet erg. In de mast zaten vier zelfbouw antennes die het signaal verspreidden.

 

Zender

Van de zender heb ik helaas geen foto kunnen knippen. Het gaat om een R&S vu-250 la, goed voor 650 Watt.

 

Combinator

Voor het geluid op de zender werd gebruik gemaakt van de bekende DX-1000 mengtafel, met daarachter de soundprocessing: De opstelling: Compellor 320a voor de leveling, Combinator MDX8000 voor de compressie en limiting en een Aphex Aural Exciter om het hoog op te frissen en tenslotte een Edison om het geluid te verbreden.

 

De stereo en RDS waren van de bekende bouwer uit de omgeving. De apparatuur deed prima zijn werk en het klonk goed. Voor de rest werd er gebruik gemaakt van een laptop voor muziek, 2 Sony cd-spelers en md-speler.

 

Studio

De studio was leuk en gezellig ingericht met hier en daar wat Spitfire-attributen zoals de klok en borden. Het feestje ging nog door tot een uur of 2 maar tegen die tijd waren wij al thuis.

 

De sapjes smaakten prima en ik wil de Spitfire bedanken voor de gastvrijheid.