11/03/2006

Studio 40, dat is waar het nu om gaat en eigenlijk zegt de naam al iets over het station. Het zijn piraten van de oude garde, allemaal rond de 40 jaar oud. Uiteraard brengt dit problemen met zich mee vanwege elke 10 jaar een naamsverandering.

De impressie is niet gepland en ik ben zeer onverwachts uitgenodigd. Vandaar dat de impressie ook wat korter is dan normaal. Het was zeker de moeite waard vanwege de leuke en goede gesprekken van het team van 5 man. Momenteel zenden ze uit op de 98.00Mhz in stereo zonder RDS.

Draaien is voor deze oude garde geen probleem, enkel als het om de techniek gaat wordt het wat lastiger, zoals de RDS. Deze stond nog ingesteld op de marathon van vorige keer. Ook het geluid was niet perfect bij aankomst, volgens een derde. Om dit te veranderen wordt er gebeld.

Mooi man, van de zender weten ze alles maar over voor de andere techniek laten ze iemand komen. Mannen van de oude glorie, daar houd ik wel van.

De zender waar ze nu mee zitten is een enkele mosfet. Goed voor 300Watt en alles draaiend op 1 antenne, 5/8 golf, op een hoogte van ruim 30 meter. Dit bevalt echter niet en er komen op korte termijn andere antennes erin.

Het geluid klinkt uiteraard na de juiste instellingen weer als vanouds. De soundprocessing is een Behringer Composer MDX 2000 en het mengpaneel een Phonic MU1822X.

Bij dit piratenstation wordt enkel van CD gedraaid, maar er staat wel een MD. Uiteraard is er deze jongens een enorme platencollectie aanwezig, maar ze staan niet in de studio.

De studio en de ruimte zijn gewoonweg schitterend te noemen. Het is een thuishaven voor vele luisteraars en piraten zo te zien. Omdat de ruimte vaak gebruikt wordt, staat er op de deur ‘besloten club’. Hiermee los je weer een probleem op. De ruimte is ook enorm te noemen en toch komt het niet als een zaal over, door de vele en gezellige inrichting.

Ik wil dit team nog bedanken voor de onverwachtse uitnodiging en de gezelligheid. De volgende impressie wordt wel groter.

 

 

de zender een enkele mosfet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 maart 2006 een groot dart toernooi

 

Dit is mooi man om te doen